24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαι παρούσα, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» – Κασσελάκης: «Σε καλωσορίζω, πάμε στις 10 Μαρτίου»

Ημερομηνία:

Την υποψηφιότητά της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του Συνεδρίου. 

«Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί και υποχωρεί διαρκώς. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας για να είναι σύνεδροι», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να διασφαλίσουμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως του βασικού αντιπάλου της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε.

«Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Το ξέρουμε καλά. Κυβερνήσαμε υπό τον Αλέξη Τσίπρα και είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε», σημείωσε.

«Οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές από εμάς. Το ξέρουμε καλά. (…) Η εμπιστοσύνη του λαού κερδίζεται με κόπο, με αγώνα, με σχέδιο», πρόσθεσε.

«Άλλα τα λάθη απειρίας και άλλα της αλαζονείας», τόνισε, «δείχνοντας» τον Στέφανο Κασσελάκη χωρίς να τον κατονομάζει, με ορισμένους να την αποδοκιμάζουν.

«Υποστηρίζω πάντα την καινοτομία, όχι όμως προχειρότητες που τροφοδοτούν εσωστρέφεια στο όνομα τάχα των μελών του κόμματος. Ο κόσμος ήρθε στο συνέδριο με αγωνίες, θέσεις, προτάσεις. Δεν αφιέρωσαν οι σύνεδροι το Σαββατοκύριακο σε κάποιον, είναι ενεργοί πολίτες της Αριστεράς οι σύνεδροι μας», υπογράμμισε.

«Ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει, όχι να διχάζει. Πάνω από όλα να μεγαλώνει το κόμμα, όχι να αφαιρεί. Μεγάλωσε το κόμμα με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Συλλογική δουλειά, όχι ενός ανδρός αρχή», επισήμανε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Το παλιό ή το νέο;» ρώτησε με τους συνέδρους να απαντούν το νέο. «Το νέο δεν είναι μεσσιανισμός. Νέες ιδέες χρειαζόμαστε», συνέχισε.

Η ομιλία Γεροβασίλη

«Χρειαζόμαστε ένα πολιτικό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Με σαφείς προτεραιότητες και στόχους. Να ξέρουμε πού πάμε, ποιους εκπροσωπούμε και με ποιες πολιτικές. Με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Να μην “τσαλαβουτάμε” καθημερινά από εδώ και από εκεί και στο τέλος να μην μένει τίποτα στον κόσμο. Να σταματήσουν τα λάθη που μας κοστίζουν ακριβά. Πόση ανοχή ακόμη θα δείξουμε στα λάθη; Και είναι άλλο τα λάθη της απειρίας και άλλο τα λάθη της αλαζονείας. Να σταματήσουμε να λέμε τη μία ημέρα το ένα και την άλλη μέρα το αντίθετο. Να σταματήσουμε να δεσμευόμαστε για πράγματα που σε λίγες ημέρες ή τα ξεχνάμε ή τα αναιρούμε».

«Το δεύτερο που χρειαζόμαστε είναι μια συγκροτημένη πολιτική λειτουργία. Από την κορυφή ως τη βάση του κόμματος. Και συγκροτημένη πολιτική λειτουργία σημαίνει αρχές. Ιδεολογικές και Καταστατικές αρχές. Που θα τις υπηρετούμε όλες και όλοι. Του Προέδρου συμπεριλαμβανομένου. Η πολιτική απαιτεί δύο βασικά χαρακτηριστικά: αποφασιστικότητα και αρχές. Όποιος είχε μόνο το ένα από τα δύο, απέτυχε. Χωρίς αποφασιστικότητα κυριαρχούν οι παραλυτικές ισορροπίες. Χωρίς αρχές υπάρχουν μόνο η ασυνεννοησία, η προχειρότητα και εν τέλει η αναποτελεσματικότητα. Και όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με έναν οργανωμένο πολιτικό χώρο, που θέλει να δώσει νικηφόρες πολιτικές μάχες».

«Ο ρόλος του Προέδρου είναι να ενώνει. Να συνθέτει, όχι να διχάζει. Να πείθει, όχι να απειλεί. Να ρίχνει γέφυρες, όχι να υψώνει τείχη. Να αγκαλιάζει, όχι να απομακρύνει. Μα πάνω από όλα, ο ρόλος του Προέδρου είναι να μεγαλώνει το κόμμα. Να προσθέτει δυνάμεις, όχι να αφαιρεί».

«Έτσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει, από το 2008 και μετά, με Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Και με όλες και όλους εσάς που ματώσατε και ματώνετε καθημερινά για αυτή τη μεγάλη υπόθεση».

«Ακούω το δίλημμα για το “παλιό και το νέο”», είπε (για να ακουστεί από πολλούς συνέδρους “το νέο”. Εχουμε τεράστια ανάγκη από νέους ανθρώπους. Από νέα στελέχη. Από τη νέα γενιά του τόπου. Πάντα ήμασταν ένα κόμμα που κυριαρχούσε στις νέες και στους νέους. Που δεν φοβήθηκε ποτέ να αναθέσει την ευθύνη στους νέους ανθρώπους. Το “νέο” όμως δεν είναι ο μεσσιανισμός. Οι “Μεσσίες” είναι το παλιό».

«Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές το κόμμα μας βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Και οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακής σημασίας. Υπαρξιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα. Γιατί είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση».

«Ακούω τον εύλογο προβληματισμό, μήπως μια εσωκομματική διαδικασία τώρα, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη. Μου αναλογεί μερίδιο της ευθύνης. Έτσι, στην πρόσκληση του Προέδρου απαντώ: Δηλώνω παρούσα. Ως υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Κασσελάκης: Θα μείνω στο κόμμα ακόμη και αν χάσω – Πάμε για εκλογές 10 Μαρτίου και από απόσταση

«Δεσμεύομαι να μείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 10 Μαρτίου και με ψηφιακή συμμετοχή.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ