28.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Όλγα Κεφαλογιάννη από Κρήτη: Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

Ημερομηνία:

Την εισαγωγή λειτουργικών προδιαγραφών και προδιαγραφών ασφάλειας για τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στην ημερίδα «Ελληνικός Τουρισμός, μια εθνική υπόθεση. Προορισμός Κρήτη», που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σήμερα σε κάποιους προορισμούς έχουμε μεγαλύτερη προσφορά σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης απ’ ό,τι σε ξενοδοχειακές κλίνες, είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας: Είναι θετικό ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει φορολογικά μέτρα και θα επιβληθεί και το τέλος της κλιματικής κρίσης. Θα προχωρήσουμε άμεσα ωστόσο ως υπουργείο Τουρισμού και στη ρύθμιση λειτουργικών προδιαγραφών για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η βραχυχρόνια μίσθωση έχει δημιουργήσει και κοινωνικό πρόβλημα. Πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Δεν είναι sharing economy πια, είναι οικονομική δραστηριότητα.

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στοχεύουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, και αναφέρθηκε ειδικά στις δυνατότητες που παρέχουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), τις οποίες η χώρα και η Κρήτη συγκεκριμένα, πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Αναφερόμενη σε άλλα θέματα η υπουργός Τουρισμού:

  • Υπογράμμισε τη μεγάλη ευκαιρία που παρέχεται για τον ελληνικό τουρισμό μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και αφορά, μεταξύ άλλων, σε έργα για την αναβάθμιση υποδομών σε τουριστικούς λιμένες και χιονοδρομικά κέντρα, την ενίσχυση της προσβασιμότητας σε παραλίες της χώρας, τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής που θα αναβαθμίσει το visitgreece, την παροχή κινήτρων για σύσταση Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMMOs) ανά την επικράτεια, αλλά και την αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανειδίκευση (upskilling και reskilling) για τους εργαζομένους στον τουρισμό.
  • Η κυρία Κεφαλογιάννη κάλεσε τους Δήμους της Κρήτης να ενταχθούν στο έργο του ΤΑΑ για την προσβασιμότητα στις παραλίες, καθώς η Ελλάδα στοχεύει να γίνει ένας προορισμός φιλικός και προσβάσιμος για όλους.
  • Αναφορικά με την κρουαζιέρα, η κα Κεφαλογιάννη επανέλαβε την ανάγκη για ένα νέο, σύγχρονο και αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, με ρυθμίσεις σε ζητήματα που αφορούν στην ποσόστωση (quota), στην επιβολή τελών και στο σύστημα κατανομής θέσεων αγκυροβολίας/ελλιμενισμού (berth allocation).
  • Σχετικά με τη σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού, η Υπουργός σημείωσε ότι οι συνέργειες του πολιτισμού και του τουρισμού είναι επιβεβλημένες, καθώς και ότι ο πολιτισμός της χώρας δεν είναι μόνο οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, αλλά είναι και η άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά, τα έθιμα, οι παραδόσεις, οι τόποι θρησκευτικής λατρείας. Είναι επίσης ο σύγχρονος πολιτισμός, τα φεστιβάλ, τα καλλιτεχνικά δρώμενα και η μουσική. Στοιχεία που καθιστούν την πολιτιστική ταυτότητα της χώρας μας μοναδική, και τα οποία έχουμε επίσης χρέος να αναδείξουμε.
  • Μίλησε επίσης για το επιτυχημένο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” και την τόνωση που μπορεί να δώσει στον εσωτερικό τουρισμό και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Τόνισε ότι στο φετινό πρόγραμμα υπήρξε αύξηση στα εισοδηματικά κριτήρια και στο ποσό επιδότησης, και ότι πλέον αναμένουμε την κλήρωση για τους δικαιούχους, καθώς οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφράγιση και νέου γυμναστηρίου κατόπιν φορολογικού ελέγχου υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Σε συνέχεια των ελέγχων που διεξήγαγαν συνεργεία της Α.Α.Δ.Ε. σε...

Οι Ευελπίδες και οι συνέπειες του αναγκαστικού νόμου της 9ης Μαΐου 1941

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΕΠΕΙΔΉ Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν « 9/5/41 από...

Επίσκεψη υπ. Ευρωβουλεύτριας Νέας Αριστεράς Μαρίας Καραμεσίνη σε Εργατικό Κέντρο και ΔΥΠΑ

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Μαρία Καραμεσίνη στο...