“Όλους θα μας κρίνει η ιστορία”: Παράδοση-παραλαβή με αιχμές και αμηχανία στη Βουλή

Κανένα σχόλιο

Μέσα σε ένα μάλλον αμήχανο κλίμα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Βούτση, η τελετή παράδοσης-παραλαβής των ηνίων της Βουλής.

Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Βούτσης, μίλησαν για λίγα λεπτό μπροστά στις κάμερες, χωρίς να καταφέρουν όμως να κρύψουν τον παγωμένο κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις τους.

Αρχικά το λόγο πήρε η απερχόμενη πρόεδρος, η οποία δήλωσε ευτυχής που δεν παρέδωσε τα «κλειδιά στους δανειστές», καθώς και ότι η δική της Προεδρεία, θεωρήθηκε εμπόδιο στα μνημόνια. Ακόμα, παρέδωσε στον διάδοχό της, τα πορίσματα των επιτροπών για το χρέος, τις γερμανικές αποζημιώσεις και την υπόθεση της Siemens, ενώ έκλεισε την τοποθέτησή τους, λέγοντας πως « όλους μας θα μας κρίνει η ιστορία».

"Sponsored links"

“Σας παραδίδω την προεδρία της βουλής έχοντας υπηρετήσει το καθήκον από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου. Έχοντας την τιμή να έχω προσπαθήσει να υλοποιήσω όλα εκείνα στα οποία αναφέρθηκα στην εναρκτήρια ομιλία μου στης 26/1/2015” είπε η κα. Κωνσταντοπούλου.

“Αποτελεί τιμή στην προεδρεία μου που θεωρήθηκε εμπόδιο για το μνημόνιο” είπε και σημείωσε επίσης πως είναι τιμή για εκείνη που δεν παρέδωσε τα κλειδιά και τη σφραγίδα της βουλής στους δανειστές.

Προσδοκώ και αναμένω να συνεχιστεί το έργο των επιτροπών

“Σας παραδίδω ταυτόχρονα το έργο επιτροπών και εργασιών της βουλής που πρέπει να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον της δημοκρατίας και του λαού. Σας δίνω την έκθεση της επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές, τις δύο εκθέσεις της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και την πρόσφατη από 25/9 ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους” ανέφερε στη συνέχεια, τονίζοντας πως έχει αφήσει στο γραφείο του προέδρου της βουλής όλα τα σχετικά έγγραφα.

“Έχω αφήσει στο γραφείο σας και την έκθεση της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens και την έκθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Προσδοκώ και αναμένω ότι οι πολύτιμες εργασίες θα ολοκληρωθούν” είπε και σημείωσε πως θα είναι αρωγός της νέας βουλής προς αυτή την κατεύθυνση, αφήνοντας βέβαια και τις αιχμές της: “Δεν θα είμαι σε διαδικασίες προώθησης μνημονίων και κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας. Σας εύχομαι  καλή θητεία και είμαι βέβαιη ότι όλους μας κρίνει η ιστορία” είπε ολοκληρώνοντας.

Βούτσης: Ο λαός έδωσε εντολή μετά γνώσεως

“Κάνατε προσπάθειες και εσείς να αναβαθμιστεί η βουλή” είπε παίρνοντας το λόγο ο Ν. Βούτσης. “Το σημαντικό είναι ότι τρεις φορές εκλήθη ο λαός και ιδιαίτερα την τελευταία φορά μετά γνώσεως, να δώσει την εντολή, την πυξίδα σε δυνάμεις που θα έχουν το τιμόνι πλειοψηφικά” σημείωσε αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τις κατηγορίες της απελθούσας προέδρου και των πολιτικών επιλογών της που δεν έτυχαν της επιλογής των ψηφοφόρων.

“Είναι σαφές πως η νέα βουλή θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή και για τη νέα ανάθεση θεμάτων κρίσιμων που αφορούν στη χώρα. Για το θέμα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων θα πρέπει να ενταθεί η λειτουργία αυτής της επιτροπής” είπε απαντώντας στο θέμα των επιτροπών στο οποίο και αναφέρθηκε και η κα. Κωνσταντοπούλου. Πάντως, ο κ. Βούτσης δεν απέρριψε την αξιοποίηση ακόμη και της επιτροπής αλήθειας: “Η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της όλα τα ντοκουμέντα και τα τεκμήρια για το ζήτημα του χρέους ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα μας”.

Ο Νίκςο Βούτσης σημείωσε πως δεν θέλει να μετατρέψει την παράδοση-παραλαβή σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αν και όπως είπε “στο προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν εκφράσεις που θα οδηγούσαν σε οξύτατες αντιπαραθέσεις. Όλα έχουν καταγραφεί, τα έχει αποτιμήσει ο λαός μας. Όλοι θα κριθούμε και κρινόμαστε κατ’ αρχήν από το λαό μας και ύστερα από την ιστορία” είπε κλείνοντας.

"Sponsored links"

news247.gr

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live