Όμορφες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στη μετά – lockdown εποχή από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα 2020

Κανένα σχόλιο

Στη δύσκολη συγκυρία της μετά-lockdown εποχής και με την πανδημία ακόμη ενεργή, οι επιπτώσεις για το σύνολο της κοινωνίας είναι τραγικές και αναμένεται να οξυνθούν σε κοινωνικό, οικονομικό και φυσικά υγειονομικό επίπεδο. Χιλιάδες εργαζόμενοι/ες στην Ελλάδα και εκατομμύρια στο κόσμο βρέθηκαν σε μερικούς μήνες να χάνουν τις δουλειές τους και να γίνονται «ωφελούμενοι/ες» πενιχρών κρατικών επιδομάτων, ενώ ταυτόχρονα να γιγαντώνεται η ανάγκη σίτισης και ενίσχυσης ανθρώπων μέσω δομών αλληλεγγύης.

Παραλληλα το παγκόσμιο θλιβερό ρεκόρ των νεκρών που νόσησαν να συνεχίζει να μεγαλώνει. Έχοντας πλήρη επίγνωση τόσο της κατάστασης που εκτυλίσσεται γύρω μας, όσο και αυτής που αναμένεται το άμεσο διάστημα, αποφασίσαμε να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Για αυτό το λόγο το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά εκδηλώσεων προσφέροντας μια διαφορετική «ματιά» και ευκαιρία για συζήτηση στα χωριά μας. Πιάνοντας ζητήματα που αφορούν άμεσα το τόπο μας, θα παρακολουθήσουμε δύο ντοκιμαντέρ ενώ θα αναπτύξουμε σκεπτικά και ανησυχίες προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ιδέες και αντιστάσεις στη νέα «κανονικότητα» φτώχειας και καταπίεσης.

Ακολουθεί παρακάτω το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού.

"Sponsored links"

Κυριακή 26/7, 20:30

Δημοτικό Σχολείο Καλυβών

Ντοκιμαντέρ: Οι Κοπρίτες (των Σταγιατών)

Ελεύθεροι άνθρωποι- ελεύθερα νερά

Η μάχη που δίνουν οι κάτοικοι των Σταγιατών για το νερό. Οι δημόσιοι χώροι, η λαϊκή συνέλευση του χωριού, οι σχέσεις αλληλεγγύης και η «εμφιαλωμένη» αγορά του Βόλου που ανθεί.

Ακολουθεί ανοικτή συζήτηση

Κυριακή 2/8, 20:30

Πλατεία Φρε

"Sponsored links"

Ντοκιμαντέρ: Ο Ελκόμενος επί κρημνού

Ο Κώστας Νταντινάκης κι η ομάδα του συγκεντρώνει υλικό γύρω από τα συγκλονιστικά γεγονότα της δολοφονίας του ιερέα Νικολάου Αποστολάκη από το Νεροχώρι Αποκορώνου . Ο καθηγητής σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΘ, Γ. Μαργαρίτης αναλύει το ιστορικό πλαίσιο της εποχής.

Ακολουθεί ανοικτή συζήτηση

Κυριακή 23/8 19:30

Θέατρο Βάμου

Ανοικτή συζήτηση : Η κοινωνία μας μπροστά στις πολλαπλές κρίσεις

Εισηγήσεις :

Σπύρος Λαπατσιώρας ( πανεπιστημιακός )

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα

Συζήτηση για την πολιτική συγκυρία, όπως ορίζεται από την πανδημία και την εκτιμώμενη πρωτοφανή οικονομική κρίση, τις πολιτικές διαχείρισης αυτών και τις κοινωνικές διεκδικήσεις

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και θα υπάρχουν μέτρα προστασίας για τον C O V I D – 1 9

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις