Όταν η Μιράντα Ξαφά είπε: “Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία, όλα να είναι ιδιωτικά. Πηγαίνετε στην Αγγλία να δείτε τι ωραία που λειτουργούν τα πάντα”

1 Σχόλιο

Είναι μερικές φορές να γελάς και να κλαις μαζί.

Αυτό σκεφτήκαμε βλέποντας ένα βίντεο από το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου “Agora II. Δεσμώτες” όπου μιλά η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ και πρώην οικονομική σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινου πρωθυπουργού.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, εν μέσω μίας επιδημίας του κορωνοϊού Covid -19 που έχει λυγίσει όλες τις χώρες στα γόνατά τους, τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια συστήματα υγείας κρατάνε τις κοινωνίες όρθιες.

"Sponsored links"

Όμως η Μιράντα Ξαφά, στο απόσπασμα που ακολουθεί από τον λογαριασμό του Νίκου Ζωγραφάκη, εξέφραζε την πίστη της ότι όλα πρέπει να γίνουν ιδιωτικά:

«Πιστεύω ότι το Υπερταμείο που έχει αναλάβει την διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια είναι το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί. Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά. Είναι ανίκανος επιχειρηματίας το κράτος, δεν πρέπει να διαχειρίζεται τίποτα. Πηγαίνετε στην Αγγλία να δείτε τι ωραία που λειτουργούν τα πάντα. Και είναι ιδιωτικά»

Δε μπορείτε να πείτε. Έπεσε 100% μέσα…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Δ.Τ.

    Το δόγμα σκοτώνει την κοινωνία.
    Το ότι πήρε λάθος απόφαση ο πρωθ. της Αγγλίας ΔΕΝ σημαίνει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι κατακριτέα. Ούτε θεική η υγεία την οποία διαχειρίζεται το δημόσιο όπως σε καθεστώτα σοβιετικού τύπου.
    Χρειάζονται ΚΑΙ οι δύο. Για να μένει ζωντανή η κοινωνία. Γιατί εξ ορισμού τίποτε δεν είναι σωστό…

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live