18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Όταν ο Θ. Πλεύρης τασσόταν κατά του εμβολιασμού και της υποχρεωτικότητας της γρίπης Η1Ν1: “Προσπαθούν να τον πείσουν με ένα φοβικό συναίσθημα, όταν έχουμε ένα καινούργιο σκεύασμα μη δοκιμασμένο”

Ημερομηνία:

Αυτόν έκανε Υπουργό Υγείας σε περίοδο πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απολαύστε το παραλήρημα του ακροδεξιού Πλεύρη (τότε με την μπούργκα του ΛΑ.ΟΣ) κατά του εμβολίου της γρίπης Η1Ν1.

Απολαύστε και τα τότε κηρύγματά του κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, την οποίας σήμερα είναι… σημαιοφόρος.

Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

“Μου δόθηκε η εντύπωση ενός απόλυτα πατερναλιστικού προτύπου της Ιατρικής. Έβλεπα επιστήμονες που ήταν οι κατεξοχήν υπεύθυνοι να πείσουν τον κόσμο για τον εμβολιασμό” (σημειώνεται πως ανάμεσά τους ήταν ο κ. Τσιόδρας).

“Και να προσπαθούν να τον πείσουν με ένα φοβικό συναίσθημα, όταν έχουμε ένα καινούργιο σκεύασμα μη δοκιμασμένο, στα όρια των πειραματικών ελέγχων, δεν είχαν γίνει όλες οι κλινικές φάσεις, αποφάσισε ο ΠΟΥ να τεθεί σε κυκλοφορία πιο γρήγορα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχαν κάποιες προϋποθέσεις. Στο μέλλον μπορεί να αντιμετωπισουμε παρομοια περίπτωση Ακούγαμε επιστήμονες να βγαίνουν και να λένε είναι εγκληματική αμέλεια αν δεν πάτε να κάνετε το εμβόλιο θα πεθανεις χωρίς να μπορούν να απαντήσουν ποια είναι αυτή η αναγκαιότητα. Είμαστε στη φιλελεύθερη αντίληψη ότι ο ασθενής αποφασίζει τι θέλει να κάνει και δεν θα πιέζεται”.

Μένει να δούμε αν ο κ. Πλεύρης με τον νέο του ρόλο σαν υπουργός Υγείας και ως πολιτική επιλογή του ιδίου του πρωθυπουργού, θα επαναδιατυπώσει τις τότε αναφορές του, ή αν θα “ξεχάσει” το παρελθόν όπως έχουν πράξει και άλλοι πολιτικοί του ευρύτερου πολιτικού χώρου από τον οποίο έχει αναδυθεί ο κ. Πλεύρης.

Σημειώνεται τέλος πως ο κ. Πλεύρης έχει ζητήσει προ ημερών και υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς, κάτι που θα δούμε αν θα υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Δηκτικό σχόλιο Τσακαλώτου

«Αλήθεια κ. Υπουργέ; Ο Αθανάσιος Πλεύρης υπουργός υγείας; Που δήλωνε ότι “Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!” Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι Υπουργός Υγείας. Δεν υπάρχει ανθρωπισμός;  Δεν υπάρχει ο όρκος του Ιπποκράτη; Δεν υπάρχουν Διεθνείς Συμβάσεις; Και αισθάνεστε ότι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφάλεια με αυτό τον Υπουργό Υγείας;» διερωτήθηκε δηκτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

imerodromos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...