Όταν παγώνει η κόλαση — Στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων

Κανένα σχόλιο

Τη διαχρονική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελληνικών κυβερνήσεων να εφαρμόζουν το «δόγμα Γεωργιάδη» (σημ. «Να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη», Ιούνιος 2013) απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, επιβεβαιώνουν εικόνες και μαρτυρίες από την κατάσταση εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στα «κέντρα φιλοξενίας» στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Σκηνές χωρίς πάτο στα παγωμένα λασπόνερα, έλλειψη ηλεκτρισμού και θέρμανσης, αλλά και μια νέα απαγόρευση λήψης εικόνας μέσα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι τα καταγγελλόμενα από πρόσφυγες και αλληλέγγυους.

Συγκεκριμένα, καταγγελία πρόσφυγα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, κάνει λόγο για απαγόρευση λήψης φωτογραφιών και βίντεο, με ποινή το σπάσιμο του κινητού τηλεφώνου σε όποιον πιαστεί να επιχειρεί κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η απαγόρευση πρόσβασης δημοσιογράφων στα «κέντρα φιλοξενίας».

"Sponsored links"

Περιγραφές «παγωμένης κόλασης» έρχονται και από τους καταυλισμούς της Χίου, της Σάμου και της Μαλακάσας ενώ αντίστοιχες συνθήκες επικρατούν εντός αλλά κυρίως εκτός καταυλισμών στα σύνορα Βοσνίας και Κροατίας.

info-war.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις