Όταν στα Χανιά γιορτάζαμε αγκαλιά ο ένας με τον άλλο τα Χριστούγεννα | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Βλέπουμε τις εικόνες κι όσο κι αν δεν το θέλουμε σκεπτόμαστε πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα και στην πόλη μας λόγω της πανδημίας.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια στα Χανιά τα Χριστούγεννα πραγματοποιούνταν το Santa Run.

To Santa Run Χανιά ήταν μια γιορτινή διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Μια πορεία περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων, όπου οι συμμετέχοντες φορούν στολές Άγιου Βασίλη.

"Sponsored links"

Ήταν το πρώτο Santa Run που έγινε στην Ελλάδα, αφού πρωτοπραγματοποιήθηκε το 2011 και το μεγαλύτερο σε αριθμό συμμετοχών. Ο σκοπός η  οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων των τεσσάρων σωματείων της πόλης μας, που στηρίζουν παιδιά με αναπηρίες ή καρκίνο: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη» και Σύλλογος «Ορίζοντας», καθώς και την προβολή του σπουδαίου έργου τους.

Όσες αντιρρήσεις κι αν υπήρχαν – γιατί υπήρχαν και αυτές – το βέβαιο ήταν ότι οι άνθρωποι της πόλης με ευκαιρία αυτή τη γιορτη γινόταν μια αγκαλιά. Η γιορτή είχε κάνει τον κύκλο της και πριν την πανδημία  όμως με την πανδημία, οι εικόνες από προηγούμενες γιορτές μοιάζουν ακόμα πιο μακρινές αφού τα μέτρα δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Θυμηθείτε λοιπόν μέσα από λίγες φωτογραφίες πως ήταν το Santa Run. Όταν ο κόσμος αγκαλιαζόταν και γιόρταζε στους δρόμους  για τη στήριξη σωματειων της πόλης:

"Sponsored links"

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live