15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Όταν τα παιδιά μας κινδυνεύουν, βγαίνουμε στο δρόμο!”: Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης με αφορμή τα γεγονότα σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία:

Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης με ανακοίνωση της αναφέρεται στα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, κάνοντας λόγο για τραγικές συνθήκες στα σχολεία της Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης έχει συγκλονιστεί από τον τραγικό θάνατο του μαθητή σε σχολείο των Σερρών και τον τραυματισμό άλλων δύο, μετά από έκρηξη του καυστήρα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ένας μαθητής να χάνει τη ζωή του μέσα στον χώρο του σχολείου, που θα έπρεπε κανονικά να είναι ένας χώρος ασφάλειας για όλους τους μαθητές. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή και συνολικά στη σχολική κοινότητα των Σερρών.

Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό όμως δεν είναι μεμονωμένο, ούτε «ατύχημα».

Είναι ένα ξεκάθαρο έγκλημα σε βάρος των παιδιών μας από τους γνωστούς ανεύθυνους – «υπεύθυνους». Είναι ευθύνη της κυβέρνησης η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, η στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με το κατάλληλο προσωπικό, η συντήρηση και ανέγερση νέων σχολείων, ο έλεγχος των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Τα τελευταία χρόνια Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων από όλη την Κρήτη, μαζί με την Ομοσπονδία, έχουν καταγγείλει δημόσια πολλά επικίνδυνα περιστατικά που από καθαρή τύχη δεν οδήγησαν σε τραγικές εξελίξεις. Τα σχολικά μας κτίρια στην πλειοψηφία τους είναι απαρχαιωμένα, χωρίς αντισεισμική θωράκιση, τα κοντέινερ συνεχίζουν να κυριαρχούν και οι ελάχιστες συντηρήσεις που γίνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες για σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη, με όλους τους αναγκαίους χώρους.

Η διαχρονική αδιαφορία και η κρατική αναλγησία, η πλήρης απαξίωση των σχολικών υποδομών, η υποστελέχωση ή η ανυπαρξία κρατικών δομών ελέγχου και συντήρησης, η κατάργηση του ΟΣΚ, οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα. Σε σχολεία που με την πρώτη βροχή τα ταβάνια στάζουν και τα υπόγεια πλημμυρίζουν, αλλά και που καταρρέουν από σεισμό, χωρίς να ξαναχτιστούν.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων να μην μείνουν θεατές!!

Όταν τα παιδιά μας κινδυνεύουν, βγαίνουμε στο δρόμο!

Καμιά αναμονή!!

Σύγχρονα Σχολεία Ασφαλή!!».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ