25.8 C
Chania
Thursday, October 3, 2024

“Όχι στο κλειστό κέντρο μεταναστών, ναι στο άσυλο”: Διαμαρτυρία πολιτών στις Γούβες Ηρακλείου ενάντια στην κατασκευή κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών

Ημερομηνία:

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν σήμερα στις 4.00 το μεσημέρι κάτοικοι της περιοχής των Γουβών, οι οποίοι και αντιδρούν στην κατασκευή νέας, κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο πεδίο βολής της περιοχής.

Οι κάτοικοι διοργανώνουν τη διαμαρτυρία με σύνθημα “όχι στο κλειστό κέντρο μεταναστών, ναι στο άσυλο”, ενώ έχουν στόχο με την πράξη τους να ευαισθητοποιήσουν όλους τους συναρμόδιους φορείς, αλλά και να σταματήσουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Οι κάτοικοι όμως της περιοχής δεν είναι οι μόνοι οι οποίοι αντιδρούν έντονα στην πιθανότητα δημιουργίας μιας κλειστής δομής στην περιοχή, αφού από την πρώτη στιγμή, την κάθετη αντίδραση της στο θέμα είχε εκφράσει και η Δημοτική Αρχή, ενώ υπήρξε και ομόφωνη απόφαση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

Κάθετα είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή επίσης, τόσο η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, όσο και η νέα, με τον πρόεδρο της ΠΕΔ μάλιστα Γιάννη Κουράκη, να μεταφέρει το θέμα και στο Υπουργείο Τουρισμού, επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε έναν από τους τουριστικότερους δήμους της χώρας.

Πιο πρόσφατη αντίδραση ήταν εκείνοι των εκπροσώπων του Β’ παραθεριστικού συνεταιρισμού δασκάλων και νηπιαγωγών, οι οποίοι και έχουν έναν παραπάνω λόγο να αντιδρούν, καθώς η δομή γειτνιάζει με τον συνεταιρισμό για τον οποίο έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες δεκαετιών, έως ότου να μπορέσει να φθάσει σε μια λογική υλοποίησης.

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη ανοίγει τον δρόμο για το χειμερινό τουρισμό

Η Κρήτη, ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας, βάζει για...