“Αναζητούν» 130.000 ευρώ στο Δήμο Γαύδου

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζεται η έρευνα από τις Αρχές για το ακριβές ποσό της ζημιάς στο Δήμο Γαύδου, με τον Εισαγγελέα να  το προσδιορίζει αρχικά στις 780.000, με αρχικό κεφάλαιο στις 570.000 ευρώ συν τις προσαυξήσεις.
Από τον μοναδικό υπάλληλο στο Δήμο Γαύδου, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος της ταμειακής υπηρεσίας, έχουν προσκομιστεί τιμολόγια και αποδείξεις της τάξης των 440.000 ευρώ, που αφορούν την επίμαχη περίοδο από τον Οκτώβριο του 2008 έως και το Δεκέμβριο του 2010.
Ουσιαστικά λοιπόν μένει να ερευνηθεί το υπόλοιπο του ποσού που φτάνει τις 130.000 ευρώ συν τις προσαυξήσεις.
Όπως όμως ανέφερε ο ίδιος ο υπάλληλος σε Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο Δήμαρχος Γαύδου δεν έχει κάνει απολογισμό αυτά τα τρία χρόνια και το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει.
Αναμένεται δε να ασκηθεί δίωξη στο Δήμαρχο Γαύδου για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος.
Ο υπάλληλος του Δήμου Γαύδου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δηλαδή, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα, αλλά και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος της ζημιάς για το Δήμο Γαύδου.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Γαύδου, με τον οποίο επικοινώνησε η Νέα Τηλεόραση, υπάρχουν κι άλλα αδιάσειστα στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που μαρτυρούν, σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη την ενοχή του πρώην  δημοτικού υπαλλήλου του και θα κατατεθούν στον Εισαγγελέα.
Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής, πλην μίας φοράς που ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα για το θέμα της ακτοπλοϊκής της Γαύδου.
Μάλιστα, ο κ. Λαμπάκης θα βρεθεί τη Δευτέρα στα Χανιά για να καταθέσει τα νέα στοιχεία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις