“Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας μιας αναπτυξιακής τράπεζας μικρών επιχειρήσεων”

Κανένα σχόλιο

Ενημέρωση προεδρείων Εμπορικών Συλλόγων για τις προτάσεις τηςΕΣΕΕ

«Η ανυπαρξία ενός ενιαίου φορέα στήριξης των Μικρών Επιχειρήσεων σήμερα είναι πιο έντονη από ποτέ, γι’ αυτό και επιβάλλεται να δημιουργηθεί μια Αναπτυξιακή Τράπεζα με τραπεζικές εγγυοδοτικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες αποκλειστικά μέσα από τη δομή των Συνεταιριστικών Τραπεζών»

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης ο οποίος και με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ και του Α’ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ενημέρωσε τα Προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού Χανίων συγκαλώντας τα για πρώτη φορά σε κοινή συνεδρίαση με το Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου.

"Sponsored links"

Ο κ. Μαργαρώνης αναφερόμενος στα καυτά θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της χώρας όπως αυτά αναλύθηκαν στη πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ στην Αθήνα, υπογράμμισε, ότι η πρόταση της Συνομοσπονδίας για την δημιουργία μιας Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρών Επιχειρήσεων (ΑΤΜΕ) στοχεύει στην συγκέντρωση – συγχώνευση όλων των προγραμμάτων ανάπτυξης σ’ αυτήν και στην άμεση προώθησή τους με ενιαίο τρόπο, καθώς επίσης και στην άμεση παροχή εγγυημένων μικρό-δανείων στις μικρές επιχειρήσεις. «Οι μικρές επιχειρήσεις είπε θα γνωρίζουν πως στην ΑΤΜΕ θα βρουν, κάθε ενίσχυση που υφίσταται γι’ αυτές και την δυνατότητα, ασφαλούς – εγγυημένης δανειοδότησης που θα έχουν».

Η νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα τόνισε ο κ. Μαργαρώνης με την μορφή ενός Ενιαίου Φορέα μικρών επιχειρήσεων, θα έχει πρωτεύοντα ρόλο και όχι συμπληρωματικό και θα αναπτύξει, ένα δυναμικό – στοχευμένο management, σε σημεία που οι άλλες Τράπεζες δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μιλώντας στα προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων Χανίων, Σούδας, Παλαιόχωρας, Πλατανιά, Καστελίου, Γεωργιούπολης και Καλυβών, αναφέρθηκε στο ρόλο της λειτουργίας της ΕΣΕΕ ως συνδικαλιστικού οργάνου και στους στόχους της για το 2013, που είναι το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και η προστασία των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης.

Για το πρώτο, ειδική επιτροπή θα επεξεργαστεί το θέμα και προς την κατεύθυνση αυτή οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι της χώρας οφείλουν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Επίσης προβλέπεται είπε ο κ. Μαργαρώνης και πρόγραμμα επιμόρφωσης συνδικαλιστικών στελεχών από την Συνομοσπονδία και για την Κρήτη προβλέπονται δύο σεμινάρια, σε Χανιά και Ηράκλειο.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων του Ν. Χανίων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν τον εμπορικό κόσμο όπως  η έλλειψη ρευστότητας, η δραματική μείωση του τζίρου, η απειλή έξωσης, η αστάθεια επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, η αύξηση κόστους λειτουργίας, η αύξηση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών, σε Δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το παραεμπόριο και την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τέλος να σημειωθεί ότι το Εμπορικό τμήμα του Επιμελητηρίου Χανίων εκπροσώπησαν ως τακτικό μέλος ο Χρήστος Φραγκιαδάκης και ως αναπληρωματικός ο Νίκος Αθητάκης, ενώ συμφωνήθηκε η συνάντηση αυτή να επαναληφθεί σε σύντομο χρόνο.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις