25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

«Κεραυνοί» Πάγκαλου και πρόταση για κοινή κάθοδο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Ημερομηνία:

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.«Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα είναι πράσινος ή πορτοκαλί;», διερωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο. Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το 10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι».

«Δεν με ενδιαφέρει να το πω», συνέχισε, «ούτε σε ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε μπρος”. Τι εμπρός; Το μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι».

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ της κοινής καθόδου Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. «Κατά τη γνώμη μου», είπε, «στις ευρωεκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σ’ αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

«Δεν ενδιαφέρουν τα κόμματα. Θεωρώ ότι ο ψηφοφόρος στις ευρωεκλογές θα αναζητήσει μια συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ποιος θα προτείνει το συνδυασμό αυτό, δεν το ξέρω ή ποιος θα φτιάξει μια τέτοια λύση. Σας λέω όμως ότι αν βρω μια τέτοια λύση θα την ψηφίσω, αλλά αν δεν την βρω, δεν ξέρω τι θα ψηφίσω».

Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στους εκπαιδευτικούς με αφορμή την απόφασή τους να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές, τους κατηγόρησε ότι λένε στα παιδιά να βγουν στους δρόμους και να κάνουν εξέγερση.

«Η επιστολή της ΟΛΜΕ λέει “βγείτε και πολεμήστε την κυβέρνηση, ή εμείς ή αυτοί” […]Είναι τερατώδες αυτό που έγραψε σήμερα η ΟΛΜΕ. Και μόνο γι’ αυτόν το λόγο θα έπρεπε να πάψει να υπάρχει η ΟΛΜΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο καθηγητής με 800 ευρώ δικαιούται να πει στο παιδί «αύξησέ μου το μισθό»; Πόσα ιδιαίτερα κάνει; Ξέρετε κανέναν καθηγητή που να μην κάνει και δεν τα δηλώνουν και στην εφορία;», διερωτήθηκε στη συνέχεια.

«Η πρόταση Πάγκαλου για κοινή κάθοδο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές προκαλεί, γιατί «κάνει βούκινο,το κρυφό τους καμάρι». Ο φόβος τους, ελπίδα μας», σχολίασε μέσω twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακριτικές αποστάσεις Μαξίμου από την Ντόρα Μπακογιάννη

«Οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες που ίσχυαν διαχρονικά»....

“Η Επιστήμη προς όφελος των αναγκών των πολλών ή των λίγων;”- Εκδήλωση στα Χανιά από το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Σπουδάζουσας Χανίων της...