Categories: ΤΟΠΙΚΑ

«ΟΥΚ ΕΓΝΩΣ» – ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

Δεν θα μας απασχολούσαν τα όσα μάλλον χωρίς περίσκεψιν ανέφερε κατά των Αρχαίων Ελληνικών και της διδασκαλίας τους η κυρία Μαρία Ρεπούση, πανεπιστημιακός, βουλευτής και εκπρόσωπος Παιδείας κοινοβουλευτικού κόμματος, αν σε τελευταία ανάλυση δεν υπηρετούσαν μια δήθεν εκσυγχρονιστική -και στην ουσία ανιστορική-  λογική στον χώρο της εκπαίδευσης,   η οποία αποστρέφεται τον πλούτο, την ποικιλία,  την πολυμορφία ,  τη διαχρονικότητα και τα σαγηνευτικά ιστορικά βάθη της γλώσσας μας, στο όνομα ενός άχρωμου και άγευστου τεχνοκρατικού επικοινωνιακού κώδικα. Δυστυχώς, απόψεις παρόμοιες επαληθεύουν τη μελαγχολική διαπίστωση πως η οικονομική κρίση συνοδεύεται από μια θλιβερή ένδεια  αξιών που καλύπτει όλο το φάσμα του κοινωνικού και του πολιτικού βίου.

Εμείς οι φιλόλογοι θα επιμείνουμε πεισματικά να αντλούμε δύναμη στο δύσκολο έργο μας από τον αστείρευτο πλούτο της μεγάλης γλωσσικής μας παράδοσης. Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία  είναι η ασφαλής βάση για την οικοδόμηση του φιλοσοφικού στοχασμού και της υψηλής ποιητικής έκφρασης , αποτελεί  το θεμέλιο της ανθρωπιστικής και δημοκρατικής παιδείας και  συνιστά μέγιστη ελπίδα για τους μαθητές  μας που νιώθουν να ασφυκτιούν σ΄ ένα κόσμο που καταρρέει .

Στις ανιστόρητες απόψεις απαντάμε με τον τίτλο του γνωστού καβαφικού ποιήματος:«ΟΥΚ ΕΓΝΩΣ».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΦ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

6 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

6 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

7 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

7 hours ago

This website uses cookies.