16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Άγριος καυγάς Πολάκη με δημοσιογράφο στη συνέντευξη τύπου για το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ένταση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και δημοσιογράφων επικράτησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τις επικοινωνιακές καμπάνιες που υλοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την περίοδο 2012 – 2014. Δημοσιογράφος αποκάλεσε «σκύλο» τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος του απάντησε: «τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει».

Σύμφωνα με το πόρισμα, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, στο ΚΕΕΛΠΝΟ (εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Υγείας) υπήρξαν σημαντικές παρατυπίες και σπατάλη περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης.

Τα «μαύρα ταμεία»

Η υπόθεση αφορά καμπάνιες, που προβλήθηκαν από μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου, την εποχική γρίπη, τα γενόσημα και τη ορθολογική χρήση αντιβιοτικών. Όπως σημείωσε ο κ. Πολάκης το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε αρμοδιότητα να υλοποιήσει ορισμένες από τις καμπάνιες, όπως για τον καρκίνο, ούτε για τα γενόσημα. Παράλληλα, δεν αξιοποιήθηκε η δυνατότητα για δωρεάν προβολή από τα ΜΜΕ, με βάση τις νομοθετικές διατάξεις και τους κανονισμούς του ΕΣΡ, για τα ενημερωτικά μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Περίπου «1,5 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να μην είχε δοθεί, καθώς αφορούσε κοινωνικά μηνύματα που θα μπορούσαν να προβληθούν δωρεάν», ανέφερε ο κ. Πολάκης ενώ πρόσθεσε πως πρόβλημα επίσης υπάρχει διότι δεν αποδεικνύεται η συχνότητα προβολής των μηνυμάτων που πληρώθηκαν.

Σύμφωνα με το πόρισμα, την περίοδο 2012-2014, ο συνολικός προϋπολογισμός για τις επικοινωνιακές εκστρατείες του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν αποφασιστεί ανέρχονταν σε 9.760.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, συμβασιοποιήθηκαν 4.575.401,23 ευρώ και τελικά καταβλήθηκαν 3.026.413,97 ευρώ. Ένα μέρος των χρημάτων αυτών, περίπου 640.000 ευρώ, αποφασίστηκαν το 2009, όμως υλοποιήθηκαν το πρώτο έτος της ελεγχόμενης περιόδου.

Ο «σκύλος» υπουργός και τα «μαντρόσκυλα της διαπλοκής»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επικράτησε ένταση με τον Παύλο Πολάκη και τους δημοσιογράφους να ανεβάζουν τους τόνους. Η ατμόσφαιρα ήταν εξ αρχής έκρυθμη με συγκεκριμένους δημοσιογράφους να διαμαρτύρονται για τη διαρροή του πορίσματος στο περιοδικό Hot Doc, η κυκλοφορία του οποίου συνέπεσε με την συνέντευξη Τύπου. Η ένταση ξεκίνησε όταν δημοσιογράφοι έθεταν ερωτήσεις στον υπουργό Υγείας Ανδρέας Ξάνθος την ώρα που αυτός μιλούσε παρουσιάζοντας το πόρισμα.

Ο κ. Πολάκης πήρε το λόγο ζητώντας από τους δημοσιογράφους να μην παρεμβαίνουν μέχρι να τελειώσει ο κ. Ξάνθος και να κάνουν τις ερωτήσεις τους στη συνέχεια.

«Γιατί πετάγεσαι;» είπε σε δημοσιογράφο, ενώ ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε: «πραγματικά δηλαδή, αφήστε με…». Ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε από τους δημοσιογράφους να δείξουν τον στοιχειώδη σεβασμό στον Υπουργό την ώρα που μιλάει. «Θα μιλήσεις, θα ρωτήσεις μετά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=D0Rd7O65apQ”]

Στοιχειώδη σεβασμό ζητάμε να δείξετε», τόνισε ο κ. Πολάκης εκνευρισμένος και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
(Ομιλία μακριά από μικρόφωνο)
Καλά, μη μας δείρετε.
Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Δεν δέρνω κανένα. Και μη το γυρίσουμε εκεί γιατί από την αρχή ήρθατε με ένα στυλ λες και φταίμε εμείς που το βρήκε ο Βαξεβάνης, ας πούμε. Χαμηλά λίγο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Πάντως δεν φταίμε εμείς. Ποιος φταίει;
Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Όχι εμείς πάντως. Το είπα, το είπα από την αρχή. Χαμηλά λίγο τώρα.
Κος ΞΑΝΘΟΣ:
Να μιλήσουμε λίγο; Να μιλήσουμε; Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Κύριε Υπουργέ, συγνώμη. Ζητώ συγνώμη.
Κος ΞΑΝΘΟΣ:
Χαίρομαι που ζητάτε συγνώμη. Γιατί πολιτικές μπαρούφες δεν λέω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Ζητώ συγγνώμη. Πραγματικά θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας….
Κος ΞΑΝΘΟΣ:
Τώρα έτσι δεν συζητάμε. Δεν συζητάμε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ.

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Λοιπόν, τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει.
Κος ΞΑΝΘΟΣ:
Μπορώ να απαντήσω; Σας παρακαλώ. Εντάξει υπάρχει ένταση, λίγο να ηρεμήσουμε.

"google ad"

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Κύριε Υπουργέ, να μην κάνουμε συνεντεύξεις να μην τσαντίζεστε…
Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Και ποιος σου είπε ότι τσαντίζομαι;  Έτσι είναι το στυλ μου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Το στυλ σας στην Κρήτη, όχι εδώ.
Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Δεν θα μου υποδείξεις εσύ…

Με δήλωσή του στο λογαριασμό facebook που διατηρεί ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, τόνισε:

Μετά την κάλυψη της σημερινής συνέντευξης από το MEGA (την οποία μου μετέφεραν, δεν την είδα) έχω να δηλώσω τα εξής και προς το κανάλι αλλά και προς τους -λίγους-στημένους δημοσιογράφους που σήμερα προσπάθησαν να δημιουργήσουν θέμα και να διαστρεβλώσουν το περιεχόμενο των αποκαλύψεων η να μας κατηγορήσουν για την αλλαγή των διοικητών τα εξής:

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΠΡΟΧΩΡΑ

-Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

-Η ΜΑΣΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ-ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΟΥΤΕ ΕΓΩ “ΠΙΑΝΟΜΑΣΤΕ”

-Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ………..

tvxs.gr, agonaskritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...