ΘΕΣΕΙΣ

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Άδωνις ο …λουστραδόρος

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του για τα διαγνωστικά τέστ για τον κορονο’ι’ό, εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση.

Με tweet υποστήριξε ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι τα PCR στην Κύπρο δεν είναι αξιόπιστα και ότι οι συνθήκες της αγοράς εκεί είναι διαφορετικές…

Για άλλη μια φορά, απο τις πάμπολλες που ο αντιπρόεδρος του Κυριάκου διαψεύδει…… τον εαυτό του.

Χειραφετημένος ο ‘Αδωνης με την αλήθεια σε κάνει να αναρωτιέσαι: Μα είναι δυνατόν τόσο διαφορετικές λειτουργίες που ποτέ δεν συμπίπτουν, να τις συνταιριάζει και να τις συναρμονίζει, το ίδιο πρόσωπο;

Και μάλιστα……άγαρμπα, αδέξια και άκομψα;

Ο άνθρωπος δεν έχει γενετική σχέση με την…..Αλήθεια και καταφεύγει στην προσφιλή του μέθοδο της κυβίστησης που για τον ίδιο είναι θέμα συνήθειας

Μάλλον ο Άδωνης και η Αλήθεια στην πραγματικότητα είναι δυο διαφορετικές “ποσότητες” που στην εγγύτατη ή απώτατη σχέση τους αλληλοαγνοούνται.

“Εγώ είμαι ένας άλλος” μας λέει άπαυστα, εξακολουθητικά και επίμονα λες και επιδιώκει μετά μανίας και με ένθερμο ζήλο, την διαδικασία της απελευθέρωσης απο τον ίδιο του τον εαυτό.

Επιδιώκει με αδιάπτωτη υπερδιέγερση, ξαναμμένος και λειωμένος απο το….. ζόρι που βάζει, χωρίς κανένα συναίσθημα ενοχής για την παρακμιακή τακτική του, χωρίς οικονομία στη φωνή του, ότι η Αλήθεια περνά μέσα…..απο το Ψέμα.

Αυτός είναι ο Αντιπρόεδρος του Κυριάκου.

Ταχυδακτυλουργός, σκοινοβάτης, ζογκλέρ, ή μήπως κλόουν της πολιτικής;

Γαλαντόμος και κιμπάρης αποδίδει τα οφειλόμενα, αν και δεν του αρέσει, στον αρχηγό του τον οποίο, αν και υπάρχει φυσιογνωμική ομοιότητα (η φυσιογνωμική ασχολείται με τη σχέση μεταξύ της έκφρασης, της μορφής, της διαμόρφωσης του ανθρώπινου σώματος και του χαρακτήρα) θα τον…..αδειάσει όπως εξάλλου το κάνει καθ’ έξην.

Ο αλήστου μνήμης Άδωνης, στο όχι και απώτατο παρελθόν, ευρισκόμενος στην κομματική θαλπωρή του ΛΑΟΣ (κουμπάρος του Καρατζαφέρη) δήλωνε ότι “Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι κλέφτες και λαμόγια”.

Ο αντιπρόεδρος του Κυριάκου γνωρίζει πολύ καλά ότι η κλιμακωτή οικονομία της αγοράς επηρεάζει θετικά τις τιμές των προ’ι’όντων .

Επίσης γνωρίζει ότι εκτός απο τους μεσάζοντες, οι….. ΜΙΖΕΣ με την ενσωμάτωση, αυξάνουν την τελική τιμή του προ’ι’όντος που φτάνει στον καταναλωτή.

Ειδικά στα δημόσια έργα και στα εξοπλιστικά.

Μαντέλης (Siemens), Άκης (εξοπλιστικά), Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Λοβέρδος (Novartis).

Tα ονόματα που ξέρουμε.

Η δήλωσή του ότι τα φτηνά κινέζικα διαγνωστικά τεστ στη Κύπρο δεν είναι αξιόπιστα σε αντίθεση με τα…..αξιόπιστα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ τέστ που πωλούνται στην Ελλάδα τί κρύβει;

Τον διέψευσε παταγωδώς και πανηγυρικά η υπουργός Υγείας της Κύπρου.

Έχει σημασία; Ο ‘Αδωνης είναι….μανούλα στη….. στιλβωτική και στη ραφιναριστική διαχείρηση των πολιτικών ζητημάτων.

Λουστραδόρους και ειδικούς στη….λάκα θέλει ο Κυριάκος.

Υ.Γ.1: Πρώτη η Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2021 στη λίστα μεταξύ των 20 ευρωπα’ι’κών χωρών στους θανάτους απο κόβιντ ανά εκατομμύριο.

Υ.Γ.2: ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών με διαγωνισμό πέτυχε τιμή για PCR 27-29 ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση και ο Ανδρουλάκης πανηγυρίζουν για τη μείωση στα 47!

Υ.Γ.3: Απόφαση του υπουργού Υγείας Πλεύρη λέει πως ΜΟΝΟ όσοι είναι για εισαγωγή θα κάνουν μοριακό τεστ στα νοσοκομείο!!

Οι άλλοι πρέπει να πάνε να κάνουν στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

Θα το δούμε κι αυτό;

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν στο παρασκήνιο ότι τα ποσοστά της ΝΔ πέσουν κάτω από το 30% που σημαίνει ότι εφ’ όσον οι εκλογές γίνουν με απλή αναλογική, χάνει οριστικά την αυτοδυναμία.

Οι ίδιοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εκλογική επιτυχία Ανδρουλάκη θα βγάλει απο το αδιέξοδο τη Νέα Δημοκρατία και ίσως δούμε να ξαναπαιχτεί η συγκυβέρνηση (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012) σχηματίστηκε με την συναίνεση και την υποστήριξη των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.

Μ’ αυτή την μελλοντική εξέλιξη κατά νου η Νέα Δημοκρατία στα μουλωχτά και στο παρασκήνιο, ενθάρρυνε και υποστήριξε τις υποψηφιότητες Λοβέρδου και Ανδρουλάκη.

Επί της ουσίας η Νέα Δημοκρατία έπαιξε σε “διπλό ταμπλό” για να εξασφαλίσει, με σιγουριά, την μελλοντική κυβερνητική συνεργασία.

Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι προπομπός αυτής της συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ είναι η παραβίαση του Ποινικού Κώδικα με τις ψήφους των δυο κομμάτων στην δίωξη της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου για την υπόθεση Novartis, οι στημένες δημοσκοπικές επιτυχίες του ΚΙΝΑΛ που κάθε βδομάδα “ανεβαίνει” κατά 5 μονάδες, η ψήφιση απ’ αυτά τα κόμματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων που εν μέσω οικονομικού και κοινωνικού Βατερλώ αγγίζουν τα 7 δισεκ. ευρώ, (άραγε και σ’ αυτόν τον τομέα πόσο πολύ μοιάζουν τα καθεστώτα Ερντογάν και Μητσοτάκη;).

Επίσης, η κυβερνητική συνεργασία των δυο κομμάτων ίσως προωθηθεί για να στείλει στο απώτατο μέλλον την υποχρέωση των δυο κομμάτων να εξοφλήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις που ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσόν τον 660 εκατομ. ευρώ.

Περιμένουμε απο τον κ. Ανδρουλάκη (για τον Μητσοτάκη γνωρίζουμε) να μας πει με ποιόν τρόπο θα εξοφλήσει τα δάνεια του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών είχε προωθήσει νομοθετικά το ακαταδίωκτο των στελεχών των τραπεζών που χορηγούσαν τα δανεικά κι αγύριστα στα δυο κόμματα.

“Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια”.

Κι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που μας προ’ι’δεάζει για την μελλοντική συνεργασία των δυο κομμάτων είναι η άρνηση

Ανδρουλάκη να παραιτηθεί απο ευρωβουλευτής κάτι που θα ήταν αναμενόμενο λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ. Την έδρα Ανδρουλάκη στο ευρωκοινοβούλιο θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών που είναι ο Νίκος Παπανδρέου.

Αυτή η εξέλιξη δεν εξυπηρετεί τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ γιατί θα χάσει τον έλεγχο της ευρωομάδας του.

Η συμβολική συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ έγινε για να σπάσει το δίπολο Λοβέρδος – Ανδρουλάκης και επομένως και η ηγεμονία των δυο στο χώρο του Κέντρου.

Αλλά και για να γίνεται διακριτή η παρουσία του Γιώργου σε κάθε απόπειρα συνεργασίας των δυο κομμάτων κάτι που επιθυμεί διακαώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια περίοδο που έντονα κατηγορείται για τα ακραία φασιστικά στοιχεία που έχει στην κυβέρνησή του, να προσδώσει στην παράταξή του Κεντρώα-φιλελεύθερα χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι η συγκυβέρνηση Παπαδήμου επειδή δεν ολοκλήρωσε το έργο της έβλαψε το ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στον τότε πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Η συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων κ. Παύλου Πολάκη

Προφανώς δεν αρέσει που ο κάθε Πολάκης ΔΕΝ χρησιμοποιεί τον θεσμικό του ρόλο για να έχει ο ίδιος και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον ευνο’ι’κή μεταχείρηση.

Σ’ μια χώρα που έχει οικοδομηθεί πάνω στο ρουσφέτι, τη λαμογιά, την ευνοιοκρατία, τα συστήματα ανταμοιβής, στις πελατειακές σχέσεις, στην οικογενειοκρατία η κοινωνική συμπεριφορά του κάθε Πολάκη αποτελεί την εξόφθαλμη αντίφαση και αντίδραση στην θεσμοθετημένη…..βουρκίλα που ζέχνει αποφορά.

Και αναρωτιέσαι; Δεν θα έπρεπε παρόμοιες ενέργειες, απ’ όπου κι αν προέρχονται, να μας παρέχουν το νόημα που τέρπη και εξαίρει.

Που έχουν την πλήρη αυτοτέλεια και το δυναμικό, που πείθουν αφ’ εαυτής για σωτηρία απο την κακοδαιμονία των καιρών και συγκινούν την ψυχή;

Αν δεχτούμε ότι θεμελιώδη ρυμοτόμηση του πολιτικού χώρου είναι ο ρατσισμός και η διάκριση τότε αντιπαλευόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου.

Ο λόγος-έργο δεν θα είχε κανένα νόημα αν απουσίαζε η ταύτιση και η διάνυσει της ίδιας απόστασης απο την έμπνευση μέχρι την πραγμάτωση.

Θα έπεφτε στο κενό κάθε ερμηνευτική προσπάθεια των…..”βαρυσήμαντων” γραφομένων όσων πολιτικολογούν επι των…… κρασπέδων διακηρύσσοντας την απόλυτη ματαιότητα της προσπάθειας της κριτικής να την ερμηνεύσει.

Γιατί δεν θα άντεχε στον εποικοδομητικό και παραγωγικό διάλογο.

Γιατί δεν αντιλαμβάνονται, για λόγους πολιτικού αμοραλισμού, την απήχηση που έχουν στον κόσμο.

Αντιμάχονται την κοινωνία των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών γιατί τους βολεύει η ραγιάδικη πλευρά του νεοέλληνα.

Ο άνθρωπος έχει γενετήσια σχέση με το Δίκαιο και το Ωφέλιμο.

Κάθε τι λόγο και έργο που διαταράσσει και απομακρύνει τον άνθρωπο απ’ αυτή τη σχέση είναι αφύσικο και απάνθρωπο.

Ο βουλευτής Χανίων κατηγορήθηκε γιατί η μητέρα του 83 ετών περίμενε στην ουρά για ένα διαγνωστικό τεστ.

Άκουσον-άκουσον, είπαν ότι ο ίδιος θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει την θεσμική του θέση για να αποφύγει η μητέρα του την ταλαιπωρία.

Αυτή η άποψη όπως δημόσια διατυπώθηκε είναι πολύ διευκολυντική για να εξάγωμε ασφαλή συμπεράσματα για τον εσμό των κρατικοδίαιτων.

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις

Μάλλον, ο Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚΟΚΙΝΑΛ, βλέπει τον εαυτό του στο καθρέφτη και…..ξιπάτε.

Η τελευταία του δήλωση έχει….. παγκόσμιες διαστάσεις.

Προφανώς μετά την εκλογική του επιτυχία ζεί το δικό του…. παραμύθι που αν μη τί άλλο μας χαρίζει….. αισθητική απόλαυση.

Και άφθονο γέλιο με την ματαιότητα και το ανάξιο της προσπάθειάς του να το παίξει……Πλανητάρχης.

“Η ανθρωπότητα πρέπει να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που έρχονται”.

Με βλέμμα που σα’ί’τευε το άπειρο σαν να ήθελε να αποκτήσει ο λόγος του το κύρος μιας ιστορικής αιωνιότητας.

Λες και επεδίωκε, με τη δήλωσή του, να “διορίσει” τον εαυτό του ως απόστολο και θεματοφύλακα μιας τεράστιας και κυρίαρχης Ιδέας.

Μιας ιδέας με οικουμενική διάσταση.

Τόσο μετριόφρων και σεμνός!

Και επειδή είναι του….συρμού η δυστοπία των καιρών, στο μυαλό του διαμορφώνει μια ανεπαρκώς καθορισμένη μελλοντική πραγματικότητα και πιστεύει ότι η Ιδέα του και πολύ λογική είναι και πολύ στέρεη.

Ευκολάκι δηλαδή.

Δεν έχει πολιτικό κόστος, “ντύνει” με περιπάθεια τα λόγια του που νομίζει ότι αποκτούν βιβλιογραφική αξία εφάμιλλη μ’ αυτά του Μπένζαμεν Κλεμανσόν, του Ουίστον Τζώρτσιλ και του Βενιζέλου.

Ίσως, ακόμα θαμπωμένος και σαστισμένος απο τα φώτα και τη χλιδή να έχει πάθει παράκρουση και να τοποθετεί τον εαυτό του ανάμεσα στους ομηρικούς ήρωες στην τιμητική και περίοπτη θέση που τους αξίζει.

Ο νεόκοπος πρόεδρος που κάποιοι κακεντρεχείς τον παρουσιάζουν σαν χρυσότοκη όρνιθα που γεννά χρυσά αυγά λόγω της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του, σαν ξιπασμένος πολιτικός με χαρισματική ταχυδακτυλουργία, μάλλον επιθυμεί την εκκωφαντική διατράνωση της επιθυμίας του να δραπετεύσει απο την ελληνική πραγματικότητα και την με αποτροπιασμό αναθεμάτισμό της, που τον προσομοιάζει με πολιτική ορτινάντσα του Κυριάκου.

Η συμπάθειά μου προς το πρόσωπό του δεν με εμποδίζει να παραδεχτώ ότι τον λυπάμαι γιατί πριν ακόμα ξεμακρύνει το βουητό απο τις εσωκομματικές εκλογές, πριν αλέκτωρ λαλήσει….. συνευρέθη πολιτικά με τον Κυριάκο.

Δεν έχασε χρόνο. Ούτε λεπτό.

Κοινή γραμμή για να μην υπάρξει τιμωρία για το σκάνδαλο Νovartis, ποινική δίωξη Παπαδάκου, δάνεια κομμάτων, εξοπλιστικά, τιμές σε διαγνωστικά τεστ για κοβιντ.

Το έκανε με μια φωνή και μ’ ένα τρόπο αναίσχυντο, απροκάλυπτο, αναιδή, ξετσίπωτο.

Άραγε με τί αντάλλαξε την παροχή των υπηρεσιών του;

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

3 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

4 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

4 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

4 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

4 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

4 hours ago

This website uses cookies.