17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Άλλος ένας θάνατος από όπλα: 130 φορές πυροβόλησε ο ηλικιωμένος στην Παλιόχωρα που σκότωσε τον γιο του – Τραυμάτισε και αστυνομικό

Ημερομηνία:

Άλλος ένας θάνατος από όπλα. Αυτή τη φορά 85χρονος σκότωσε τον γιο του με κυνηγετικό όπλο επειδή τον πέρασε για ληστή.

Ο ηλικιωμένος πατέρας, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιο του επειδή τον πέρασε για διαρρήκτη, τραυμάτισε και έναν αστυνομικό, κατά την επιχείρηση που έγινε για τον αφοπλισμό του. Μάλιστα, μέχρι να καταφέρουν να εισβάλουν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, πυροβόλησε 130 φορές!

Ο 85χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αλλά έχει και προβλήματα ακοής, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο γιος του τον είχε επισκεφθεί στους Αγίους Θεοδώρους Παλαιοχώρας το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ξαναπήγε στο σπίτι, με τη σύζυγό του και έναν φίλο του το απόγευμα του Σαββάτου.

Επειδή ο ηλικιωμένος δεν άνοιξε την πόρτα, ο άνδρας μπήκε από το παράθυρο της κουζίνας στο σπίτι, όπου συνήθιζε να κάθεται ο πατέρας του. Οταν δεν τον είδε εκεί, είπε στους άλλους δύο ότι πιθανότατα θα έχει βγει από το σπίτι. Ομως, ο ηλικιωμένος είχε πάει για να πάρει το κυνηγετικό όπλο του όπως αποδείχθηκε.

Ο 85χρονος, πιστεύοντας ότι είχε μπει στο σπίτι του διαρρήκτης, πυροβόλησε στην καρδιά και σκότωσε τον γιο του. Στη συνέχεια, ταμπουρώθηκε στο σπίτι του. Μάλιστα, μέχρι περίπου τις 3 τα ξημερώματα, όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην οικία του, πυροβόλησε 130 φορές!

Στην επιχείρηση για τον αφοπλισμό του, ο ηλικιωμένος πυροβόλησε και τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, και έναν αστυνομικό, στο κεφάλι και τον ώμο.

Πλέον, ο 85χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και ένα πολεμικό όπλο που κατείχε παράνομα.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία περιγράφει όλα όσα συνέβησαν.

Διαβάστε την:

Συνελήφθη, σήμερα  (09.07.2017) πρώτες πρωινές ώρες, 85χρονος ημεδαπός, για το θανάσιμο τραυματισμό, του 58χρονου ημεδαπού γιού του.

Ειδικότερα, χθες (08.07.2017) το απόγευμα, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για περιστατικό πυροβολισμών σε περιοχή του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, που κατέφθασαν στο σημείο, ενώ στο χώρο του περιστατικού έφτασε άμεσα και το Τμήμα Ειδικών Αποστολών (Τ.Ε.Α.) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ειδικότερα, ο 85χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο τον 58χρονο ο οποίος είχε εισέλθει στην οικία του παραβιάζοντας παράθυρό της. Στη συνέχεια παρέμεινε για ώρες, στο εσωτερικό αυτής και πυροβόλησε αρκετές φορές, τόσο προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, όσο και προς αόριστες κατευθύνσεις περιμετρικά της οικίας του.

Πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, πραγματοποίησαν επέμβαση στην οικία του 85χρονου, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και τραυμάτισε ελαφρά ένα εξ αυτών, ωστόσο αφοπλίστηκε και συνελήφθη.

"google ad"

Στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό όπλο.

Σε βάρος του 85χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...