21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Άμεση διάγνωση καρκίνου υπόσχεται νέα εξέταση

Ημερομηνία:

Σχεδόν άμεση διάγνωση του καρκίνου υπόσχεται να προσφέρει η νέα ιστολογική εξέταση που ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία, αφού τα αποτελέσματα θα δίνονται σε διάστημα μόλις λίγων ωρών!

Ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου δημιούργησαν μια εξέταση που θα συμβάλλει σημαντικά στην άμεση χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας χωρίς καθυστερήσεις, αφού εκτός από άμεσα αποτελέσματα θα παρέχει και σαφή εικόνα για τον τύπο της ασθένειας.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην ανακοίνωσή τους, η εξέταση θα πραγματοποιείται με δείγματα ιστού που δεν θα στέλνονται για ανάλυση, αλλά θα ελέγχονται άμεσα για την ύπαρξη καρκίνου με τη χρήση μιας μεγάλης βάσης δεδομένων που περιλαμβάνει χιλιάδες ουσίες και θα τα «σκανάρει» εντοπίζοντας τη μη φυσιολογική χημεία που μαρτυρά την ύπαρξη της ασθένειας.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί θα μαθαίνουν άμεσα και τον τύπο της ασθένειας και έτσι οι ασθενείς θα κερδίζουν πολύτιμο χρόνο σε ό,τι αφορά τη θεραπεία τους.

«Από τα τέλη του 19ου αιώνα οι μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει σε ό,τι αφορά τον τρόπο μελέτης των δειγμάτων ιστού είναι σχετικά λίγες», ανέφερε ο καθηγητής Τζέρεμι Νίκολσον, διευθυντής του τμήματος χειρουργικής και καρκίνου στο Imperial College του Λονδίνου. «Όμως, η πολυμεταβλητή χημική ανάλυση και απεικόνιση μπορεί να εντοπίσει τη μη φυσιολογική χημεία του ιστού μόνο με μόνο έναν έλεγχο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα μέθοδος είναι πιο ασφαλής επειδή βασίζεται σε στοιχεία και όχι στην αντίληψη κάποιου ειδικού, ενώ με μία εφαρμογή της θα παρέχονται τα αποτελέσματα που σήμερα δίνει μια σειρά ιστολογικών εξετάσεων.

Έτσι, θα δώσει πολύ μεγάλες δυνατότητες σε ό,τι αφορά την ταχύτητα και το κόστος της διάγνωσης, οι οποίες θα επηρεάσουν και την παθολογία.

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...