20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Άμεση κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο δήμο Καντάνου – Σελίνου

Ημερομηνία:

Επιστολή προς τον υπουργό παιδείας, την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Χανίων το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο απέστειλε η Παν-σελινιώτικη Συνεργασία με την οποία ζητάει την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στον δήμο Καντάνου – Σελίνου.Στην επιστολή αναφέρεται

Κύριε Υπουργέ Επανερχόμαστε στο αίτημα Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στο Δήμο Καντάνου -Σελίνου. Με τις αποφάσεις που πήρατε απολύσατε στην ουσία τους εκπαιδευτικούς συρρικνώσατε την λειτουργία των όλων των βαθμιδων των σχολικών μονάδων και ακυρώσατε στην ουσία το δικαίωμα του νέου και της νέας να μάθουν γράμματα .

Οι γονείς και οι συλλογικοί τους φορείς ανησυχούν για την αδιαφορία που επιδεικνύεται για την εκπαίδευση αν και είστε Υπουργός παιδείας .

Η λογική του γραφείου σας να μας παραπέμπει στην διοίκηση είναι τουλάχιστον προσβλητική ενώ γνωρίζεται ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων. Η ύπαρξη πιστώσεων είναι καθαρά πολιτική απόφαση και μέχρι σήμερα δεν την έχετε πάρει .

Γνωρίζεται ότι ο δήμος μας είναι ορεινός και ως εκ τούτου η δυσκολία των νέων είναι μεγάλη οι ελλείψεις εκπαιδευτικών τους αναγκάζει η να εγκαταλείψουν το σχολείο που είναι σε μεγάλο ποσοστό η να μετακομίσουν στο πλησιέστερο αστικό κέντρο .

Για την τρίτη λυκείου Παλαιοχώρας πρέπει άμεσα να υπάρξει μόνιμη λύση τα παιδιά δεν μπορούν να χάνουν ατελείωτες ώρες διδασκαλίας στην πληροφορική και αυτό έχει σαν .με αποτέλεσμα να μη μπορούν να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις .

Κενές θέσεις υπάρχουν και στο ΕΠΑΛ Καντάνου

Δεν υπάρχει γεωπόνος με αποτέλεσμα αυτή η ειδικότητα στην ουσία να έχει καταργηθεί επίσης χάνονται ώρες στην φυσική και στην πληροφορική Κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους, να μην πάρουν απολυτήριο και πτυχίο ειδικότητας και να μην είναι σε θέση καν να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτικός ειδικότητας Γεωπονίας Η περιοχή μας έχει ανάγκη αυτή την ειδικότητα και θα είναι έγκλημα να την καταργήσετε

Εάν δεν εγκρίνεται πιστώσεις Η απόφαση σας είναι πλέον συνειδητή και προσπαθείτε να ακυρώσετε στην ουσία τα σχολεία στο Δήμο Καντάνου Σελίνου οδηγώντας το δήμο μας στην ερήμωση .

Ζητούμε να υπάρξουν άμεσα πιστώσεις με λίγα λόγια ζητάμε την έγκριση κονδυλίων ώστε να γίνουν προσλήψεις από το υπουργείο σας και να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις . Αν δεν προχωρήσετε στην κάλυψη των κενών θέσεων συνειδητά κλείνεται τα σχολεία στο νόμο μας και εμποδίζεται τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση Μας αναγκάζεται να βγούμε στο δρόμο

Για Την ΠΑΝ-ΣΕΛΙΝΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Στέλλα Αλφιερη Νίκος Φιωτοδημητρακης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...