32.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Άμεση λήψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό ζητά ο Χ. Μαρκογιαννάκης

Ημερομηνία:

Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ήδη από τον μήνα Μάιο του 2014, έχουν επιβεβαιωθεί πολλά κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε εκτροφές αιγοπροβάτων του Δήμου Αποκορώνου.

Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου σε ολόκληρη την επικράτεια και προχωρούν σε πραγματοποίηση ψεκασμών στις σταβλικές εγκαταστάσεις της περιοχής, με ίδια οικονομικά μέσα και εθελοντική συμμετοχή των κτηνοτρόφων. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι μια τέτοια πρωτοβουλία δεν επαρκεί για την αποτελεσματική και οριστική ανάσχεση της νόσου.

Δεδομένου ότι η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων, και δη ο συστηματικός εμβολιασμός του συνόλου των αιγοπροβάτων και των βοοειδών, προτού το πρόβλημα προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αν προτίθεται να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή εμβολιασμών του συνόλου των αιγοπροβάτων και των βοοειδών στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Δύο εκδηλώσεις έρχονται αυτή την εβδομάδα στo Πνευματικό Κέντρο Χανιών, σε συνδιοργάνωση...

Το έργο “Ο Πατούχας” έρχεται στα Χανιά

Παρουσίαση από τον Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, του έργου...

Παράκτια αιολικά πάρκα: Η Σητεία στις περιοχές από τις οποίες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα

Μέσα στο 2026 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ανεμολογικές και...