28.2 C
Chania
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026

Άνθιμος: Καταφέραμε να ακυρώσαμε ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης – Η Εκκλησία δεν έχει ούτε ένα τετραγωνικό

Ημερομηνία:

Στην αποκάλυψη ότι η μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ύψους 500.000 ευρώ για κτήριό της προχώρησε ο μητροπολίτης Άνθιμος.

Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο Άνθιμος ανέφερε πως κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, για το κτίριο της μητρόπολης.

Ισχυρίστηκε δε ότι η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μητρόπολη Θεσσαλονίκης «δεν έχει περιουσία». «Ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί».

Προσφυγικό: Να βοηθήσουμε μεν, αλλά…

Αναφορικά με το προσφυγικό είπε ότι «το χρέος μας είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε, αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που δεν αρχίζει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα ή ο τρόπος χρήσεως των περιουσιακών στοιχείων από κάθε άνθρωπο».

«Θέλει το πράγμα κάποια προσοχή σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κράτους να εξυπηρετήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τους ανθρώπους αυτούς», είπε, ενώ σημείωσε ότι η διευθέτηση του ζητήματος των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα δημιουργεί αναταραχή και αρνητισμό στους κατοίκους.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήρια του Ο.Α.Κ. για τον αδόκητο χαμό της Άννας Λειψάκη

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης εκφράζει συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό της Άννας Λειψάκη. Θλίψη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Άρη Παπαδογιάννη για την οικογένεια του πρώην Αντιδημάρχου Χανίων.

Πολάκης: Η Νέα Κυδωνία εξισώνεται αναίτια με Μύκονο και Σαντορίνη στο νέο χωροταξικό για τον τουρισμό

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού, καταγγέλλοντας ότι η Νέα Κυδωνία εξισώνεται αναίτια με Μύκονο.

Με επιτυχία η πεζοπορική διαδρομή στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά – Νέες δράσεις το φθινόπωρο

Επιτυχημένη πεζοπορική διαδρομή στο Κολυμπάρι από τον Δήμο Πλατανιά. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν καταφύγια Γερμανικής Κατοχής, τη Μονή Γωνιάς και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Νέες δράσεις το φθινόπωρο.

Μαμουλάκης: «0-5 το σκορ από τις Βρυξέλλες για τους αγρότες» – Πέντε συνεχόμενες ήττες σε χρηματοδοτήσεις καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει πέντε διαδοχικές ήττες της Ελλάδας στην ΕΕ με περικοπές χρηματοδοτήσεων για αγρότες. Κριτική στον Μαργαρίτη Σχοινά για απώλειες 300 εκ. ευρώ σε βιολογικά και ακυρώσεις προγραμμάτων.