16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Άνθρακες ο θησαυρός

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής:

«Επιβεβαιώσαμε για ακόμα μία φορά τον απόλυτο συντονισμό μας (αυνανισμό μας) σαν Ε.Ε.» Και παρακάτω: «Όπως σας είπα είχαμε μία αρκετά δύσκολη συζήτηση σήμερα προσήλθαμε σε αυτό το ευρωπαϊκό συμβούλιο χωρίς να υπάρχει ακόμα κοινός τόπος για τον τρόπο με τον οποίον ευρωπαϊκά πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό το φαινόμενο της έκρηξης των τιμών του φυσικού αερίου. Είναι μία…. πρόοδος. Παραμένει ανοιχτό το άλλο σύνθετο ζήτημα».

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αποτυχία του αυτή την εκσφενδονίζει σαν μπούμερανγκ με την πεποίθηση όταν θα επιστρέψει στα χέρια του θα είναι……επιτυχία. Τέτοια….πρόοδος!

Στο «βρόντο» πήγαν, εξανεμίστηκαν οι ελπίδες ότι οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου θα γίνουν δεκτές στη σύνοδο.

Τα πετσοτα’ι’σμένα βουθροκάναλα μαζί με τις εφημερίδες, απευθυνόμενα στο πόπολο, είχαν αποσπάσει το θαυμαστικό αναφώνημα «για φαντάσου, ο έλληνας πρωθυπουργός «εγκαθίσταται» στο κέντρο της ενεργειακής κρίσης, «πιάνει το τράγο από τα κέρατα» και προτείνει μέτρα διεξόδου που αφορούν όλη την Ευρώπη.

Αλλά…..άνθρακες ο θησαυρός για την Ελλάδα….και την Ευρώπη.

Η Σύνοδος Κορυφής των 27 ολοκληρώθηκε με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, καθώς ηγήθηκε της ομάδας του Νότου αναφορικά με τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ε.Ε. για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση. Μαζί με την Πορτογαλλία κατάφεραν να πάρουν ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ!!!! βάση της οποία θα μπορούν να ρυθμίζουν μόνες τους τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Ισπανός πρωθυπουργός περιέγραψε την Ιβηρική χερσόνησο ως «ενεργειακό νησί», που μάλιστα θα μπορούσε ακόμα και να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της Ευρώπης. Αυτό φαίνεται να ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Πέδρο Σάντσεθ και της Ούρσουλας φον Ντερ Λάιεν, που επισκέφθηκε την Ισπανία στις 7 Μαρτίου».

Δηλαδή οι 27 αποφάσισαν συμβιβασμό ως προς το αίτημα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να συμπεριληφθεί, η αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος για τους καταναλωτές.

Τα πετσοτα’ι’σμένα ΜΜΕ και η εγκάθετη γερμανίδα Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν πανηγυρίζουν για την πολιτική της Ε.Ε. να αποδευσμευτεί από το ρωσικό φυσικό αέριο ενώ η χώρα της δεν διαθέτει ούτε μία δεξαμενή αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου LNG, συνεχίζει τις εισαγωγές πετρελαίου, φυσικού αερίου και λιθάνθρακα από τη Ρωσία για να μην πλήξει την βιομηχανική παραγωγή της.

Αυτό που ΔΕΝ λένε είναι ότι το αμερικανικό υγροποιημένο αέριο LNG που θα έρθει στην Ευρώπη άρα και στην Ελλάδα θα είναι 7 ΦΟΡΕΣ!!!! πιο ακριβό από το ρωσικό.

Τελικά, ποιούς ωφελεί οικονομικά και γεωπολιτικά ο πόλεμος στην Ουκρανία; Την Αμερική που «δένει» την Ευρώπη στο ενεργειακό της άρμα;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ