21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Άνοιγμα φροντιστηρίων μαζί με σχολεία και κατάργηση SMS για click inside εισηγείται το υπ. Ανάπτυξης

Ημερομηνία:

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Ποιες είναι οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη περαιτέρω άρση των περιορισμών.

Τα φροντιστήρια και οι παιδικοί σταθμοί βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπως έκανε γνωστό ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως υπάρχει μια επιφύλαξη των παιδικών σταθμών καθώς «όσο κατεβαίνει η ηλικία, υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας».

Αναφορικά με τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου υπογράμμισε πως το υπουργείο θα εισηγηθεί στους ειδικούς «να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα».

Ωστόσο, πως «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Για την εστίαση είπε ότι «μετά τις 15 Μαΐου θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης» και μέχρι τότε ισχύει το SMS για μετακίνηση ενώ για τους ημιυπαίθριους χώρους των καταστημάτων υπογράμμισε πως δεν μπορούν να ανοίξουν για τον τρέχοντα μήνα.

Από την πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως οι προτάσεις του υπουργείου προς τους ειδικούς περιλαμβάνουν άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των SMS για όπου ισχύει το click inside στο λιανεμπόριο.

«Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων. Η διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι», εξήγησε.

Για το πότε θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε πως η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα.

«Θα ανοίξουν, θα περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις, δεν μπορώ να σας πω ημερομηνία αυτή τη στιγμή. Να δούμε πώς θα κινηθεί η κατάσταση με την εστίαση, πλησιάζει και το άνοιγμα του τουρισμού, ας περιμένουμε λοιπόν» ανέφερε.

Το σχέδιο της άρσης του lockdown

Υπενθυμίζεται πως με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα σχολεία (πλην των Λυκείων που λειτουργούν ήδη δια ζώσης) με self test και αυστηρά μέτρα.

Στη συνέχεια, ακολουθεί το άνοιγμα του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου, οπότε αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Οι ταξιδιώτες στη χώρα μας θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.

"google ad"

Ο τουρισμός πρακτικά καταργεί και τον περιορισμό στις υπερτοπικές μετακινήσεις (από νομό σε νομό) για όλους τους πολίτες άρα και την υποχρέωση αποστολής SMS για τις δραστηριότητές μας.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...