Ικανοποίηση νιώθουν οι κτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού Χανίων, που μετά από προσπάθειες περισσότερων των 24 μηνών είδαν τα Σφαγεία Χανίων Α.Ε. χθες το πρωί να ανοίγουν και να μπαίνει η εγκατάσταση σε λειτουργία. Ο εκδοροσφαγείς προχώρησαν σε δοκιμαστική σφαγή προκειμένου να δουν αν όλα δουλεύουν κανονικά Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις προδιαγραφές για πιστοποιημένο κρέας χωρίς απόβλητα για το περιβάλλον από τη σφαγή. Αυτό που τονίζει ο συνεταιρισμός είναι ότι εγγυάται την ποιότητα των προϊόντων και καλεί τους 2.500 επαγγελματίες κτηνοτρόφους του νομού να στηρίξουν την προσπάθεια. Αυτό που υπογραμμίζουν τα μέλη του συνεταιρισμού προς τους καταναλωτές είναι πως ότι κρέας βγαίνει από το σφαγείο είναι ντόπιο και όχι βαφτισμένο ελληνικό.
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κτηνοτρόφων Γιώργος Βενετάκης ευχαρίστησε και τον προμηθευτικό και καταναλωτικό συνεταιρισμό ΙΝΚΑ που από την αρχή στήριξε την προσπάθεια τους επενδύοντας στην τοπική οικονομία.
Αφού δόθηκε ο απαιτούμενος κωδικός από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης τις προηγούμενες ημέρες πλέον μπορούν και επίσημα να λειτουργήσουν τα Σφαγεία Α.Ε. στο Σόδυ για όλους τους κτηνοτρόφους από Δευτέρα.