23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Άνοιξε ο δρόμος για την προσάρτηση της Χερσώνας στη Ρωσία

Ημερομηνία:

Οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αρχές στη Χερσώνα της Ουκρανίας δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προσαρτήσει την περιοχή στη Ρωσία.

Ο Κιρίλ Στρεμοούσοφ, πρόσφατα διορισμένος αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικοπολιτικής διοίκησης στη Χερσώνα, φέρεται να είπε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων:

«Θα υποβληθεί αίτημα για την προσάρτηση της περιοχής της Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε ότι εναπόκειται στους κατοίκους της Χερσώνας να αποφασίσουν εάν θέλουν να ενταχθούν στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η απόφαση πρέπει να έχει σαφή νομική βάση.

Η Χερσώνα βρίσκεται βόρεια της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Η Χερσώνα ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη της Ουκρανίας που «έπεσε» από τις ρωσικές δυνάμεις μετά τη ρωσική εισβολή.

Τον Απρίλιο, η Ρωσία δήλωσε ότι είχε αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής Χερσώνας, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας καθώς παρέχει μέρος της χερσαίας σύνδεσης μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και των αυτονομιστικών περιοχών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία.

Ρώσοι αυτονομιστές: Δεν έχουν απομείνει άμαχοι στο Αζοφστάλ

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της αποσχισθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέσκ δήλωσε ότι δεν έχουν απομείνει άμαχοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχουν απομείνει άμαχοι εκεί. Κατά συνέπεια, τα χέρια των μονάδων μας δεν είναι πλέον δεμένα», σημείωσε σύμφωνα το TASS ο Ντένις Πουσίλιν, του οποίου οι δυνάμεις συμμετείχαν στην επίθεση στη Μαριούπολη.

Η Ουκρανία δήλωσε χθες Τρίτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Azovstal. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, τουλάχιστον 100 άμαχοι εξακολουθούσαν να είναι κρυμμένοι στο εργοστάσιο, στο οποίο εκτιμάται ότι παραμένουν και δεκάδες τραυματίες μαχητές.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...