27.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2014 στα Χανιά

Ημερομηνία:

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες ο Δήμαρχος Χανίων κος Μανώλης Σκουλάκης και η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη, Αντιδήμαρχος Χανίων, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2014» που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΙ και Φορείς Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Χανίων κος Μανώλης Σκουλάκης τόνισε :

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., διοργανώνουν την «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας» όπου οι μαθητές των σχολείων των Χανίων και η νεολαία του τόπου μας γενικότερα, καλούνται, για μία ακόμη φορά, να μας εντυπωσιάσουν με τη δημιουργικότητα, και τη μοναδική δυνατότητα έκφρασής τους, με δράσεις και δρώμενα σε τομείς όπως το θέατρο, η μουσική, ο χορός τα εικαστικά, ο κινηματογράφος, ο γραπτός λόγος, κ.α. Η Δημοτική Αρχή των Χανίων, με γνώμονα τη στήριξη και διάδοση της σύγχρονης καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, στέκεται αρωγός, στηρίζοντας και επικροτώντας και αυτή τη προσπάθεια δημιουργικής έκφρασης της νεολαίας μας, η οποία, δίχως αμφιβολία, αποτελεί το μέλλον και την ελπίδα αυτού του τόπου.

Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη, Αντιδήμαρχος Χανίων, ανέφερε σχετικά :

«Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν Θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού, παρουσιάσεις, προβολές κινηματογραφικών ταινιών και άλλα δρώμενα. Για μια ακόμα χρονιά θα αναδειχθεί η έντονη καλλιτεχνική δημιουργία μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και όλων όσων στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με τις τέχνες και δουλεύουν με μεράκι, αγάπη, υπομονή και επιμονή για να μεταλαμπαδεύσουν, μέσω του πολιτισμού, τη γνώση και τις αξίες της ζωής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρσι συμμετείχαν 77 Εκπαιδευτικές μονάδες και Φορείς υλοποιώντας συνολικά 56 δράσεις. Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 100 Εκπαιδευτικές μονάδες και φορείς που θα υλοποιήσουν συνολικά 83 δράσεις.»

O κος Λεωνίδας Μανωλικάκης, υπεύθυνος θεμάτων Πολιτισμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ ανέφερε :

“Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με έκθεση του Πολυτεχνείου Κρήτης που θα λειτουργεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου 2014. Η έκθεση περιλαμβάνει :

Κατασκευές των φοιτητών που συνδυάζουν την τεχνολογία και την τέχνη, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος Τέχνης και Τεχνολογίας που διδάχτηκε το χειμώνα του 2013 από την δρ. Έλια Βαρδάκη.

Έκθεση ζωγραφικής από την Φοιτητική Ομάδα Ζωγραφικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Έκθεση φωτογραφίας μέσω οπτικοακουστικής προβολής της Φωτογραφικής Ομάδας Φωτοσκίαση.

Κατά τη διάρκεια της «Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2014» θα πραγματοποιηθούν συνολικά

83 δράσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν :

31 Θεατρικές Παραστάσεις

7 Εκθέσεις στις οποίες συμμετείχαν 53 Εκπαιδευτικές Μονάδες και Ομάδες Φοιτητών

9 Μουσικές βραδιές

15 παραστάσεις χορού

flashnews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων μπροστά από την κάλπη

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη....

Κρήτη: Η βροχή εκατομμυρίων προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο…

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σχετικά με...

Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ και στα Χανιά

Ξεκίνησαν από νωρίς, στις 7 το πρωί, οι εσωκομματικές...