17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Άνω Πετράλωνα: ΜΑΤ κάνουν έξωση σε οικογένεια ανάπηρων

Ημερομηνία:

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης στη συμβολή των οδών Τιμοδήμου και Καλλισθένους, στα Άνω Πετράλωνα, προκειμένου να προχωρήσουν σε έξωση μιας οικογένειας αναπήρων.

Κόσμος από τη γειτονιά, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να εμποδίσει την έξωση, ενώ επικρατεί μεγάλη ένταση. Το φορτηγό με τα πράγματα προσπαθεί να απομακρυνθεί ωστόσο το εμποδίζουν και έτσι η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως τεταμένη.

Πρόκειται για προσφυγικό σπίτι στο οποίο κατοικούν 74χρονη μητέρα και 58χρονος γιος με ειδικές ανάγκες. Ο πατέρας πέθανε πριν ένα χρόνο περίπου, κι έτσι οι δυο τους δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η έξωση της οικογένειας ανάπηρων. Πριν λίγες μέρες κάτω από την αγωνιστική και άμεση παρέμβαση Σωματείων και φορέων αποτράπηκε η έξωση της οικογένειας από το σπίτι της στα Άνω Πετράλωνα.

Ο νέος ιδιοκτήτης που απέκτησε το σπίτι στον πλειστηριασμό απαιτεί τώρα το ακίνητο και προχωρά σε έξωση.

Οι αλληλέγγυοι παραμένουν έξω από το σπίτι. Η μάνα και ο γιος είναι στο μπαλκόνι έξω από την πόρτα του σπιτιού τους. Ζητούνε κάποια πράγματα τα οποία έχουνε μείνει μέσα όπως φάρμακα και τα ζητούν από το νέο ιδιοκτήτη. Το φορτηγάκι με τα πράγματα έχει ήδη αποχωρήσει δεν κατάφερε να αποτραπεί αυτό. Και τώρα υπάρχει το ερωτηματικό τι θα γίνει το χειμώνα με αυτούς τους ανθρώπους, πού θα μείνουν

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ