18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Άποψη: Τον προσδιορισμό «Ανατολική Μεσόγειος» τον ακούμε τελευταία από Ερντογάν και κάποιους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντά,

Είναι νέα κόλπα αυτά, διχοτόμησης. «Ανατολική Μεσόγειος»!

Έτσι και αυτοί μείνουν στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβρη έχουν κάνει φύλλο και φτερό την Ελλάδα. Πούπουλα! Που τα πήρε ο άνεμος!

Την διέλυσαν εσωτερικά. Ξεπούλησαν απ’ τον δημόσιο πλούτο της ό,τι είχε απομείνει. Το τραγικό είναι πως τους ψηφίσαμε για να περισώσουν ό,τι δεν είχε πουληθεί. Απόλυσαν απ’ τις δουλειές τους μέρος του Ελληνικού λαού και προσέλαβαν εξευτελιστικά τους δικούς τους σε Μ.Κ.Ο. σε προγραμμτάκια και επιδόματα. Ακόμα και αυτό το ξεροκόμματο που τους πετούν μέσα σ’ αυτή την ανέχεια ευελπιστούν να τους κρατούν ομήρους τους. Γραμμένους στη θλιβερή εκλογική τους «δύναμη». Έκοψαν τους μισθούς, μείωσαν συντάξεις, έκοψαν δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματα αδείας, επικουρικά ταμεία, αύξησαν την ανεργία.

Όλοι αυτοί που έχασαν περίπου τα δύο τρίτα των εισοδημάτων τους, που βρέθηκαν άνεργοι, που δεν μπορούν να ξαναβρούν δουλειά, που τους έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, όλοι αυτοί που αδυνατούσαν μετά την φοβερή λεηλασία που υπέστησαν να πληρώνουν τα δάνειά τους, τους είπαν «μπαταχτσήδες», δηλαδή απατεώνες και τους παίρνουν τώρα και τα σπίτια τους. Αυτοί που μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ένα μεγάλο μέρος τους –όχι όλοι– είναι τα γνωστά λαμόγια, οι βολεμένοι της κάθε εξουσίας, οι γλείφτες, οι απατεώνες, οι έμποροι κοκαΐνης. Αυτοί τιμούνται. Θα τους μειώνουν τα δάνεια. Είναι οι «Μανόλο τους». Ξεζούμισαν τον λαό στους φόρους. Φόροι παντού και αυτοί κάνουν πλεονάσματα που τα μοιράζουν όπου θέλουν. Το αίμα μας, τον ιδρώτα μας, την αγωνία μας, τον μόχθο μας, την εργασία μας, την ζωή μας, την κάνουν πλεονάσματα και την μοιράζουν. Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης. Να μας τα παίρνουν και να καταδικάζουν τον λαό σε «επιδόματα». Σαν τον σκύλο που του πετάς το ξεροκόμματο. Αλλά τι λέω; Οι σκύλοι τώρα έχουν δικαιώματα. Είναι άρχοντες. Εμάς, μας κάνουν πιο κάτω και απ’ τους σκύλους. Θα έρθουν τώρα να αγοράσουν τα σπίτια των Ελλήνων οι παγκόσμιοι έμποροι. Έτσι, και με τα ξενοδοχεία που τα περισσότερα έχουν πουληθεί θα ελέγξουν πλήρως τον τουρισμό.

Δεν ανήκω στην κατηγορία των θρησκόληπτων αλλά σέβομαι το δικαίωμα του άλλου να θρησκεύεται. Σέβομαι και δεν περιφρονώ την ανάγκη του άλλου να αποζητά παρηγοριά και δύναμη σε μια «δύναμη» που δεν κατανοεί. Σε όλους τους λαούς. Σε όλους τους ανθρώπους που νοιώθουν την ανάγκη αυτή. Αφού σέβομαι το θρησκευτικό συναίσθημα των άλλων λαών γιατί να μη σέβομαι το θρησκευτικό συναίσθημα του δικού μου λαού; Αυτοί δεν το σέβονται!

Όταν σέβομαι τις πατρίδες των άλλων λαών, γιατί να μη σέβομαι και τη δικιά μου πατρίδα; Αυτοί την πουλούν για θέσεις εξουσίας και αυτό το ποταπό το ονομάζουν «προοδευτισμό». Θα πρέπει να καταρρίψομε τους ορισμούς, τις λέξεις, τις ταμπέλες και να βλέπομε την ουσία που κρύβεται πίσω από αυτές.

Περιφρόνησαν το συναίσθημα του Ελληνικού Λαού ως προς την άρνησή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Τους χλεύασαν, δεν τους έλαβαν υπόψη, τους έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Είπαν τα δύο τρίτα του Ελληνικού Λαού «Χρυσαυγίτες». Όπως είπαν, αυτούς που οι ίδιοι και η πολιτική που εφάρμοσαν αντί να ανατρέψουν, τους έφεραν σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους «Μπαταχτσήδες». Και αυτήν την περιφρόνηση προς τον λαό την ονομάζουν «προοδευτισμό». Μα δεν τον θέλομε τον δικό τους προοδευτισμό. Γιατί είναι γιαλαντζί, είναι δήθεν.

Τώρα ξεπουλάνε το Αιγαίο. Μα, το «Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του» αλλά ανήκει στους ανθρώπους που κατοικούν στα νησιά του. τώρα, αυτός, ο ανεκδιήγητος κυβερνήτης θα τους αλλάξει ιθαγένεια; Εε, δεν είναι δύσκολο. Το εφαρμόζουν! Πάνε σ’ ένα δήμο, ζητούν Ελληνικό μπαρδόν, Τουρκικό όνομα –αλλαγή επιθέτου – λέγεται η διαδικασία. Το δημοσιεύουν σε μια καθημερινή εφημερίδα και αν δεν υπάρχει ένσταση μέσα σε 10 μέρες έχουν το νέο τους περιπόθητο επίθετο. Ελληνικό, Τούρκικο ανάλογα την περίσταση. Τόσο απλά και εύκολα γίνεται η αλλαγή ιθαγένειας. Διά της πλαγίας οδού.

Έτσι δεν χρειάζεται να γίνει καμμία αντίδραση. Όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας θα λέγονται τώρα ό,τι υπάγονται στην Ανατολική Μεσόγειο εε, θα τους πείσει ο Καματερός – τον θυμάστε τι είπε; Μακάρι είπε και για το Αιγαίο να γίνει μια συμφωνία όπως τις Πρέσπες – και ο Κατρούγκαλος και ο Τσιρώνης κατόπιν υποδείξεως του Τσίπρα και κατόπιν υποδείξεων του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας θα κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές επωνύμων προς το Τούρκικο. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Όσο για τις περιουσίες της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία; Εε, και! Εμείς δεν είμαστε εθνικιστές! Εμείς αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων του κόσμου εκτός των δικαιώματα των Ελληνικών μειονοτήτων. Τι έκανε ο Βενιζέλος όταν οι Τούρκοι έσφαξαν και πέταξαν στην θάλασσα τους Έλληνες της Μικράς Ασίας; Ευτυχώς, που υπάρχει και ο Ερντογάν που διαψεύδει την Ρεπούση που ισχυρίζεται ότι τον πνιγμό τον προκάλεσε ο συνωστισμός. Φυντάνια να σου πετύχουν στους Συριζαίους, Ρεπούση, Παπακώστες, Μεγάλοοικονόμου, πώ –πώ Μπουμπουλίνες! Τι έκανε λοιπόν ο Βενιζέλος; Μάζεψε, δεν έσφαξε όλους τους Τούρκους και τους έστειλε πίσω. Για τρίξε μωρέ τα δόντια σ’ αυτόν τον εθνικιστή Εντη Ράμα και πες του ν’ αφήσει ήσυχη την ελληνική μειονότητα γιατί θα του μαζέψεις όλους τους Αλβανούς που είναι εδώ να τους στείλεις πεσκέσι από κει που ‘ρθαν. Αφού η χώρα τους δεν σέβεται τίποτα! Και που ένα μεγάλο μέρος τους είναι καλοί άνθρωποι και προσφέρουν με την τίμια δουλειά τους στην οικονομική ζωή του τόπου, έχουν όμως και κάτι φυντάνια! Που κάνουν τους φόνους τους ακόμα και μέσα στις φυλακές! Όταν λοιπόν ο Εντυ Ράμα δεν σέβεται τους Έλληνες της μειονότητας εμείς γιατί να τους έχομε εδώ;

Λοιπόν αυτοί οι τρεις νταβατζήδες του κόσμου – όχι οι λαοί τους – Αμερική, Γερμανία, Ισραήλ ξαναμοιράζουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας λέξεις: «Εθνικισμός», «Ρατσισμός», «Φασισμός», «Προοδευτισμός» και με συνεργάτες τους τις ηγεσίες των κακόμοιρων λαών.

Βαγγέλης Καλογρίδης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...