21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Άραγε, όταν οι πολίτες ψήφισαν τον Τάσο Βάμβουκα για νέο δήμαρχο Χανίων αυτό είχαν στο μυαλό τους;

Ημερομηνία:

Tέσσερις ειδήσεις είχαμε τις τελευταίες δύο βδομάδες που απεικονίζουν μια πραγματικότητα στο νομό Χανίων καθόλου αισιόδοξη.

Η πρώτη αφορά τον θάνατο του άστεγου Θωμά. Ο Θωμάς ήταν ένας από τους πολλούς άστεγους στα Χανιά. Ο αριθμός αυτών που μένουν στους δρόμους φτάνουν τους 70. Οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί στο πέρασμα των χρόνων είναι πολλές, όμως κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει αυτό που πρέπει. Και η σημερινή δημοτική αρχή – όπως και οι προηγούμενες – φαίνεται να ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών αλλού αφού παρά τις υποσχέσεις πολύ λίγα έχουν γίνει.

Η δεύτερη είδηση αφορά την έρευνα του ΟΕΒΕΝΧ σύμφωνα με την οποία σε ένα διάστημα τριών περίπου μηνών 100 Χανιώτες επιχειρηματίες επικοινώνησαν με τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης. Ο αριθμός 100 δεν αντικατοπτρίζει το μέγεθος του προβλήματος αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος είναι τεράστια και σε συνθήκες αυξημένης πίεσης και άγχους οι ανάγκες ψυχολογικής υποστήριξης σίγουρα θα είναι πολλαπλάσιες. Πίσω από τους 100 που είχαν το θάρρος και επικοινώνησαν κρύβονται χιλιάδες.

Η τρίτη είδηση αφορά το κυνήγι που ξεκίνησε ο Δήμος Χανίων προς τους “μπαταξήδες” πολίτες αφού προχώρησε σε δέσμευση 13.000 Α.Φ.Μ. Η δέσμευση των Α.Φ.Μ. ουσιαστικά αποτελεί έμμεσο πνιγμό των πολιτών του δήμου, αυτών που ήδη αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα επιβίωσης. Ο Δήμος Χανίων άλλωστε δεν ξεχωρίζει μεταξύ αυτών που έχουν και δεν πληρώνουν και αυτών που βρίσκονται σε αδυναμία. Πολλοί από αυτούς τους πολίτες είναι οι ίδιοι που καταφεύγουν σε υπηρεσίες ψάχνοντας για ψυχολογική υποστήριξη. Πάντως, το μέτρο, σύμφωνα με τον Δήμο, αποδίδει… Με τι κόστος άραγε;

Η τέταρτη είδηση αφορά την πτώση κολόνας φωτισμού πάνω σε δύο τουρίστες που καθόταν σε καφενείο του Κουμ Καπί. Ο ίδιος δήμος που κυνηγά τους γεμάτους προβλήματα πολίτες του και κάνει λίγα για να βοηθήσει τους πιο αδύναμους, δεν κάνει ούτε τα βασικά, είτε επειδή δεν έχει τη δυνατότητα, είτε εξαιτίας προχειρότητας θέτοντας έτσι σε κίνδυνο, εξαιτίας της εγκατάλειψης, ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Όλα αυτά αποτυπώνουν την εικόνα ενός δήμου εχθρικού προς τους πολίτες οι οποίοι σε καιρό βαθύτατης κρίσης βρίσκουν μικρής υποστήριξης ή έχουν τον δήμο απέναντί τους.

Άραγε, όταν οι πολίτες ψήφισαν τον Τάσο Βάμβουκα για νέο δήμαρχο Χανίων αυτό είχαν στο μυαλό τους;

κ. Δήμαρχε, δεν είναι αργά για αλλαγή ρότας.

Τώρα, πριν είναι αργά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...