16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Άρθρο – άποψη: Στη Μακεδονία η Σκύλλα και η Χάρυβδη της νέο-εποχή μας

Ημερομηνία:

του Μανώλη Νικολαϊδη

“ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ” …το νέο εργαλείο της παγκοσμιοποίησης!

Ένα νέο παγκόσμιο φαινόμενο γεννιέται υποκινούμενο από τα μεγάλα funds των χρηματαγορών προκειμένου να επιτύχουν τον έλεγχο των αντιδράσεων της ανθρώπινης μάζας ενάντια στο όλο και πιο νεοφιλελευθεριάζον γεωπολιτικό περιβάλλον που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις.  Η “ψευτο-αριστερά” (αλληλέγγυοι  – αντιφά κτλ)  αποτελεί ένα δημιούργημα ενός καλοσχεδιασμένου και μεγάλης κλίμακας πολιτικού risk management το οποίο μας έδειξε τα δόντια του στην Ελλάδα με αφορμή τα συλλαλητήρια για την προστασία της Μακεδονικής ταυτότητας. Βασικός στόχος?  H συστηματική ιδεολογική σύγχυση. Μια ελεγχόμενη “αριστερή” αντίδραση στον νεοφιλελευθερισμό και στα νέα κοινωνικά ήθη που επιβάλλει είναι πολύ καλύτερη από την καταστολή της.

Οι αντιπολεμικές δράσεις είναι το “καθημερινό” τους πρόγραμμα…

Για παράδειγμα οι απανταχού του δυτικού  πολιτισμού  αλληλέγγυοι  διαδηλώνουν συνεχώς για τα δικαιώματα των προσφύγων. Και καλώς μέχρι εδώ. Αλλά  μία, έστω μία   διαδήλωση,  κάποια δράση εναντίον του μίνι παγκόσμιου πολέμου στη Συρία ή όπου αλλού υπάρχει πόλεμος μήπως έχετε δει έχετε ακούσει? Δράσεις για να μην δημιουργούνται πρόσφυγες, να μένουν οι άνθρωποι στον τόπο τους, στις δουλειές τους, στα σπίτια τους? Δράσεις ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στη Συρία και όπου αλλού υπάρχει πόλεμος? Μπα… δεν έχει χρήματα για τέτοιες δράσεις….  (να το επαναλάβουμε..)  δεν έχει χρήματα για τέτοιες δράσεις…. Για παράδειγμα, όλοι θυμόμαστε Αμερικάνους φοιτητές να διαδηλώνουν ενάντια του στο πόλεμο του Βιετνάμ, κάτι που οδήγησε ακόμη και στο θάνατο ορισμένων από αυτών! Όχι σήμερα δεν γίνονται τέτοιες διαδηλώσεις! Τα νέα κοινωνικά ήθη απαιτούν πολυπολιτισμικότητα και οι προσφυγικές μάζες είναι το βασικό  εργαλείο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

(Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές διαβάζω για κινητοποίηση αλληλέγγυων ενάντια στον πόλεμο των Τούρκων εις βάρος των Κούρδων στο Ηράκλειο Κρήτης, και αυτό είναι καλό! Όμως δεν είναι παγκόσμια δράση. Ευχόμαστε να συνεχιστούν και για την Συρία, όπου εκεί “παίζουν” τα παγκόσμια οικονομικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα…)

Παγκοσμιοποίηση εστί..

Στο πλαίσιο της ομογενοποιημένης παγκοσμιοποίησης ( δηλαδή της κατάργησης της διαφορετικότητας μεταξύ των λαών και την ένταξη μας ως ανθρώπινες μονάδες σε μια παγκόσμια οικονομοκεντρική κοινωνία-) της λεγόμενης και νέας τάξης πραγμάτων, το έθνος αποτελεί απειλή και εμπόδιο στα σχέδιά τους. Από αυτόν τον παγκόσμιο στρατηγικό σχεδιασμό και της νέας αυτής αντίληψης, το παγκόσμιο κίνημα των ψεύτο-αριστερών έχει την ψευδαίσθηση οτι  έτσι θα πετύχει διεθνισμό!  Αυτή η στρατηγική, δημιούργημα και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων του Σόρος, με χρηματοδότηση που φτάνει τα 32 δις δολλάρια μέχρι στιγμής, έρχεται να επιβάλλει αυτά τα νέα ψευτοαριστερά ήθη. Πώς όμως είναι δυνατόν ο στυλοβάτης του νεοφιλελευθερισμού (άρα της εξουσίας και του χρήματος) να προωθεί αριστερή πολιτική?  Η επιλεκτική προώθηση ανθρωπιστικών δράσεων που περιορίζεται στους πρόσφυγες δεν μπορεί και δεν αποτελεί ταυτότητα αριστερής κουλτούρας, βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος! Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε στο παρόν άρθρο να χρησιμοποιούμε τον όρο του “ψευτοαριστερού” κινήματος.

Προσωπικές εμπειρίες

Αλλά ας μην ξεχνάμε, ακόμη και η αντίσταση μας στα μνημόνια  είχε εθνικό χαρακτήρα. Ως Έλληνες αντιδράσαμε και αναζητήσαμε διέξοδο. Δυστυχώς, την εποχή τον επιβαλλόμενων μνημονίων δεν είδαμε τους μετανάστες να διαμαρτύρονται και να γίνονται μία γροθιά με τον ντόπιο πληθυσμό, για να προστατέψουν τα όσο δικαιώματα κατέκτησαν με την εγκατάστασή τους στη χώρα μας. Δυστυχώς για όλους αυτούς, αλληλέγγυους και αντιφασίστες, οι οποίοι βλέπουν το τυράκι αλλά όχι και την φάκα του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού. Στα πλαίσια αυτής της γενικότερης ψεύτο-αριστερής αντίληψης και όσοι την υπηρετούν, απαξιώνουν κάθε έννοια φιλοπατρίας και αποτάσσονται κάθε έννοια εθνισμού, ταυτίζοντάς τον με μία αντίθετη έννοια, αυτή του εθνικισμού με την οποία δεν έχουν κάποια εννοιολογική σχέση.

Ψευτοαριστερά τρολ παντού

Αυτό το νέο φαινόμενο, της ψεύτο-αριστεράς, έχει κατακλύσει στην Ελλάδα. ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, εκατοντάδες σοσιολογαρισμοί  προπαγανδίζουν ύπουλα και αθόρυβα την νέα τάξη πραγμάτων, προβάλλοντας την μάσκα του αριστερού και παραπλανώντας την κοινή γνώμη!

Ας μην ξεχνάμε…

Το παράδειγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εις το όνομα της αριστερής και αντιμνημονιακής υποψήφιας κυβέρνησης πήρε την εξουσία. Όμως συνεργάστηκε άψογα με την Μέρκελ και τους ευρωπαίους παράγοντες για να περάσουν τα μνημόνια, όπως παραδέχονται ο Νταϊσενμπλουμ και άλλοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης. Ήταν πράγματι μια αριστερή κυβέρνηση ή μιας κυβέρνηση της ψευτοαριστεράς που λειτούργησε σαν Δούρειος Ίππος για την διάλυση της χώρας και των κατοίκων της?

"google ad"

Το έχουν χάσει τελείως?

Κι εδώ τίθενται ορισμένα βασικά ερωτήματα. Έχουν αναρωτηθεί όλοι αυτοί αν τιμούν με την στάση τους τους αιματοβαμμένους αγώνες του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ για “εθνική απελευθέρωση”.

ΕΛΑΣ

Untitled-3

ΕΑΜ

Untitled-2

Επίσης να θυμηθούμε τι έλεγαν :

Μπελογιάννης :

«…Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα…»

και Βελουχιώτης?

«Μια άλλη μερίδα πού ένιωθε, ασχολούνταν με τις μαύρες και άσπρες αγορές. Έτσι, όλο το βάρος έπεσε πάνω σε μια χούφτα ανθρώπων, απ’ αυτούς που τρώγανε καρπαζιές μέσα στα αστυνομικά μπουντρούμια και τις ασφάλειες, μα που φλέγονταν από ηρωισμό και ανδρεία και μέσα τους υπήρχε μια ζεστή ελληνική καρδιά κι έτρεχε στις φλέβες τους πραγματικό ελληνικό αίμα. Αυτοί άναψαν το δαυλό κι έδωσαν το σύνθημα για τον ξεσηκωμό του Έθνους. Αυτοί που δώσανε το κουράγιο στους Έλληνες. Αυτοί που δημιούργησαν τη νέα Φιλική Εταιρία: το ΕAM.

Βέβαια, ποιος θάτανε κείνος που μπορούσε να πιστέψει τότε. Ότι αυτή η φούχτα των ανθρώπων θα έφερνε στη χώρα μας τη μεγαλόπρεπη αυτή νίκη. Μα η υφή, η ψυχοσύνθεση, το σκαρί των ανθρώπων αυτών ήτανε τέτοιο. Παρά τις φυλακές, τους κατατρεγμούς, τις δολοφονίες, τα βασανιστήρια, τις ομαδικές εκτελέσεις και την τρομοκρατία, οι άνθρωποι αυτοί οδηγούσαν ηρωικά και θαρραλέα τις μάζες στον δρόμο της λευτεριάς. 

Ξέρετε όλοι πως άρχισε το κίνημα αυτό και δε σταματώ στις λεπτομέρειες του. Όταν έχουμε τη μέρα της εθνικής ανεξαρτησίας μας, πού γιορτάζουμε στις 25 Μάρτη, χαιρόμαστε, τραγουδάμε και κλαίμε από τη συγκίνηση…»

(υποσημείωση…)

Αξιοσημείωτη εδώ είναι η αναφορά του Βελουχιώτη στην 25η Μάρτη σε αντιπαράθεση με τις φωνές της ψεύτο-αριστεράς για την αποκήρυξη των παρελάσεων στις εθνικές επετείους, δήθεν καθιερωμένες από τον Μεταξά..! Αν κάτι όμως πρέπει να καταργηθεί, αυτός είναι ο στρατιωτικός βηματισμός των μαθητών, ο οποίος πράγματι δεν είναι δημοκρατικής κουλτούρας. (όπως ήδη κάνουν οι Έλληνες ομογενείς στο εξωτερικό).

Αλλά τί είπε και ο Τσε Γκεβάρα… 

Ο Τσε Γκεβάρα σε ομιλία του από το βήμα της 19ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ αναφωνεί το σύνθημα “…PATRIA O MUERTE? “

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=y1gX5NzBeIQ”]

** Μήπως θα μας πείτε ότι και ο Τσε Γκεβάρα ήταν φασίστας όταν δηλώνει ως σύνθημα  Πατρίδα ή θάνατος ? *

Εϊναι συνένοχοι?

Η ανέκαθεν συνθηματολογία της ακροδεξιάς υπέρ πατρίδος αποτελούσε πάντα το άλλοθι για τις εγκληματικές δράσεις τους και τα εξουσιολάγνα πάθη τους. Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι που συμπαρατάσσονται με το κίνημα της ψευτοαριστεράς να ξεχνούν την προβοκατόρικη τακτική των ακροδεξιών και να μετατρέπονται σε μάρτυρες υπεράσπισης της διαχρονικής φασιστικής εθνικιστικής  προπαγάνδας. 

** Γιατί τί σόι πατριώτης είσαι όταν φθονείς/μισείς/εξουσιάζεις τον διπλανό σου…? **

Ο φονταμενταλισμός γεννά παραφροσύνη..

Θα μας λύσουν επιτέλους την απορία γιατί υπερασπίζονται με τόσο πάθος τους υποκινούμενους εθνικιστές των Σκοπίων? Γιατί γίνονται υπερασπιστές της πολιτικής του ΝΑΤΟ και της ευρωζώνης για τα Βαλκάνια η οποία οδηγεί σε αλλαγή συνόρων και γεωπολιτικών συνθηκών ενάντια στην ειρήνη? Ο κ. Κασιμάτης στην ομιλία του στο συλλαλητήριο, που δεν έδειξαν τα #mme_xeftiles, αναφέρεται για την σαλαμοποίηση της Βόρειας Ελλάδας, ή μήπως δεν το βλέπουμε αυτό? Τσάμηδες – μεγάλη Αλβανία για την Ήπειρο, Μακεδονικό έθνος για τους Σλάβους που φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη, δυτική Θράκη για τους Τούρκους. Η “δουλειά” για την αλλαγή συνόρων και την συρρίκνωση της Ελλάδας προχωράει λάου, λάου…

Εδώ Σκοπιανοί εθνικιστές εκφράζουν την “αγάπη” τους για την Θεσσαλονίκη και την χώρα μας!

Untitled-4

Έχουν αναλογιστεί που θα μας οδηγήσει αυτό αν συνεχίσουμε να διχαζόμαστε? Μήπως αποδέχονται να μας κάνουν Ουκρανία, να σφαχτούμε αναμεταξύ μας για να πετύχουν τα σχέδιά τους οι ξένοι παράγοντες?

Επίσης

Η μίζερη πολιτική και κοινωνική κατάσταση που παρατηρείται στην ελληνική επικράτεια είναι απόρια της ανυπαρξίας του πατριωτισμού, ο οποίος αντικαθίσταται με την αντίληψη φονταμενταλισμού,  στις όποιες “θετικές” εκδηλώσεις για την χώρα.  *

Το απαραίτητον αντίπαλον δέος…ο ρόλος της Χρυσής Αυγής

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά αν δεν υπήρχε το αντίπαλο δέος. Τί θα έκανε η κυβέρνηση Σύριζα χωρίς την Χρυσή Αυγή?  Ένα τίποτα θα ήτανε , θα είχε καταστραφεί… Παίζοντας το παιχνίδι του, ολόκληρος ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Σύριζα και της ψεύτο-αριστεράς φρόντισε να χρωματίσει με τα πιο έντονα χρώματα ως φασιστικό το συλλαλητήριο για την προστασία της Μακεδονίας προκειμένου να σταματήσουν τον κόσμο από το να διαδηλώσει, αλλά και να σταματήσουν ενδεχομένως οποιαδήποτε αντικυβερνητική (άρα και αντιμνημονιακή) εκδήλωση έκφρασης. Εν μέρει το πέτυχαν.

Η Χρυσή αυγή 4 χρόνια μετά την δολοφονία Φύσσα συνεχίζει να υπάρχει!! Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να αποδωθεί δικαιοσύνη σε ένα ομολογημένο κορυφαίο έγκλημα, το οποίο δεν αποτελεί και την μόνη κατηγορία σε εγκληματική δράση. Είναι τυχαίο αυτό? Η επιθυμία του αρχικήρυκα φιλελέ Μπάμπη μας, από άμβωνος ΣΚΑΙ ειδήσεων, για μια σοβαρή ΧΑ παίρνει σάρκα και οστά. Γιατί αν δεν υπήρχε σήμερα η ΧΑ πως θα σταματούσαν το συλλαλητήριο, πως θα βάφτιζαν κάθε πατριωτική έκφραση ως εθνικιστική και φασιστική? Τα εκατοντάδες  ψευτοαριστερά τρολ  αλλά και η ίδια η κυβέρνηση Σύριζα, μήπως εν τέλει μας στέρησαν εμμέσως το δικαίωμα να εκφράσουμε τις απόψεις μας για το Μακεδονικό ,  επιβάλλοντας την γραμμή τους για το τί είναι “αριστερώς” ορθό ή όχι?  Πώς θα προχωρήσει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση χωρίς το αντίπαλον δέος….? Αν δεν υπήρχε ΧΑ θα έπρεπε να δημιουργηθεί!

Βρισκόμαστε λοιπόν ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη!

Περί πατριωτισμού vs εθνικισμού

Λένε….: “Εγώ είμαι φανατικός πατριώτης για αυτό δηλώνω εθνικιστής”.  Αμ  δεν… Δεν γίνεται να είσαι και δημοκράτης και φασίστας 

Χωρίς να προχωρήσουμε σε βαθυστόχαστες ιδεολογικές αναλύσεις, τα πράγματα είναι απλά. Η χώρα για κάθε πατριώτη είναι το μεγάλο του σπίτι. Για τον εθνικιστή είναι ένα μεγάλο στρατόπεδο-ορμητήριο. Για το πατριώτη το σπίτι αυτό είναι η άμυνά του, ο χώρος που θα μεγαλώσει, θα κοινωνικοποιηθεί, θα δράσει σε ένα κοινό πεδίο πολιτισμού και κουλτούρας και έτσι θα προοδεύσει και θα ευτυχίσει. Για τον εθνικιστή η χώρα είναι το στρατόπεδο-ορμητήριο της επιθετικότητάς του, για να ικανοποιήσει το εξωστρεφές  μισαλλόδοξο  και ρατσιστικό προσανατολισμό του ως αποτέλεσμα της παρόρμησης από την απαίδευτη και αμόρφωτη προσωπικότητά του. Όπως καταλαβαίνει κανείς όχι μόνο δεν ταυτίζονται αυτές οι δύο έννοιες αλλά διαφέρουν  αντιδιαμετρικά.

Και λίγο από φασισμό…

Σε ένα φασιστικό περιβάλλον οι χώρες δομούνται από ένα μιλιταριστικό τρόπο οργάνωσης. Βασικά στοιχεία της είναι η ιεραρχία και η πειθαρχία η οποία δεν περιορίζεται σε επίπεδο διοίκησης αλλά εφαρμόζεται σε όλο το δίχτυ της κοινωνίας, με αποτέλεσμα τον σαφή ολοκληρωτισμό. Δηλαδή την καταπάτηση και την υποταγή πλήρως των ανθρώπινων ελευθεριών και των δικαιωμάτων, ενώ η άσκηση βίας και η απειλή βίας είναι το μέσο για την υλοποίηση του. Διαπιστώνουμε κυρίως ο φασισμός πρόκειται κυρίως για τρόπο οργάνωσης και συμπεριφοράς και λιγότερο ιδεολογίας, τον οποίο συνήθως έρχεται και συμπληρώνει ως ιδεολογία ο εθνικισμός.

Το παραμύθι της διεθνούς αναγνώρισης της ψευτο-Μακεδονίας

Αν είχε τόση μεγάλη σημασία η αναγνώριση κράτους των Σκοπίων από τόσες πολλές χώρες (~140), τότε προς τί όλο αυτό νταβαντούρι με την εμπλοκή, από την πίσω πόρτα, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ? Γιατί πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε η αναμεταξύ μας διαφορά?

Πρέπει να γίνει κατανοητό οτι η διένεξη αφορά εμάς, δηλαδή τα εθνικά συμφέροντά μας, και το κράτος των Σκοπίων. Οποιαδήποτε συμφωνημένη εξέλιξη μεταξύ εμάς και των Σκοπιανών προκαλεί νομικές συνέπειες στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου οι οποίες  επηρεάζουν  κύρια ζητήματα όπως την εδαφική ακεραιότητα, την αναγνώριση ψευδο-μειονοτήτων, την αυτοδιάθεση και τις ελευθερίες των κατοίκων της Μακεδονίας μας, γενικότερα την ανεξαρτησία της χώρα μας, την οικονομία , και κατ’ επέκταση την ειρήνη και την πρόοδο στα Βαλκάνια.  

Για παράδειγμα στην επιθετική πολιτική διεκδικήσεων των νησιών μας στο Αιγαίο από την Τουρκία επικαλούμαστε την συνθήκη της Λωζάνης στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου για να αποτρέψουμε αναίμακτα τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων. Αν αυτή η συνθήκη και η οποιαδήποτε συνθήκη -συμφωνία, όπως αυτή που πάνε να εφαρμόσουν για Μακεδονία, αφήνουν περιθώρια αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων καταλαβαίνετε τί πρόκειται να συμβεί μελλοντικά! Και συγκεκριμένα στην Μακεδονία θα τεθούν θέματα εδαφικών διεκδικήσεων και μειονοτήτων, παράλληλα θα υπάρξουν τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για ολόκληρη την χώρα , αλλά και επιπτώσεις στους ντόπιους Έλληνες κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, αν δεν αρχίσουν να μιλάνε και “Μakedonski”…

* Συνεπώς δεν μας ενδιαφέρει μια οποιαδήποτε λύση, αλλά μία λύση που εξασφαλίζει μελλοντικά την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας και ότι συνεπάγεται από αυτή, συνεπώς και την ειρήνη. *

Ας θυμηθούμε δυο έθνη που δεν έχουν πετύχει αναγνώριση της εθνικής τους ανεξαρτησίας : Κουρδιστάν και Παλαιστίνη! Τί γίνεται εκεί?  Έρμαιο των “φιλότιμων” γειτόνων τους, και όχι μόνο…
Όλα τα άλλα εκ του πονηρού.

Μίκης

Τέλος θα θέλαμε να δικαιολογήσουμε τον Μ. Θεοδωράκη για την δήλωση του περί αριστερόστροφου φασισμού, αν και όλη η ουσία ήταν το υπόλοιπο μέρος του λόγου του για την Μακεδονία, για ένα πολύ απλό λόγο. Καταρχήν ο φασισμός είναι το ίδιος καταδικαστέος από όπου και αν προέρχεται. Πέραν τούτου, το να σε χτυπάει ο εχθρός είναι κατανοητό, το να σε χτυπάνε όμως εκ των “έσω” είναι κάτι πολύ χειρότερο!

Η λέξη Έσωσε εισαγωγικά γιατί στην πραγματικότητα αναφερόμαστε στην ψευτο-αριστερά…………

Η θέση μας

Όπως αναφέρθηκε και ο Μ.Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο, ο πατριωτισμός και ο διεθνισμός μπορούν να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον για να επιτύχουμε την πρόοδο και την ευημερία των λαών αλλά και των ανθρώπων ξεχωριστά.

* Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την συνεργασία, την συναδέλφωση και την οργανωτική ένωση των λαών μαζί με τα εθνικά τους χαρακτηριστικά και όχι μέσα από μία παγκόσμια οικονομοκεντρική κοινωνία  που βασίζεται σε ένα σύνολο ανθρώπινων μονάδων`  *

Και κατ’ επέκτασιν διοικούμενη από μία παγκόσμια κυβέρνηση…

Υ.Γ.1 Μην ξεχνάμε! ο χειρότερος εχθρός είναι ο εχθρός από τα έσω….

Υ.Γ.2 Το μόνο πράγμα που δεν έχει πατρίδα είναι το ΚΕΦΑΛΑΙΟ…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ