15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Άρθρο Ιωάννας Μπινιά: “Οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων”

Ημερομηνία:

Γράφει η Ιωάννα Μπινιά, γενική γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων υποψήφια στο συνδυασμό Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων

Φίλοι και Συνάδελφοι,

Oι αυριανές εκλογές μας, βρίσκουν τον εμπορικό κόσμο αντιμέτωπο με σωρεία προβλημάτων, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Καλούμαστε να παλεύουμε καθημερινά για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, αυτό της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, κατ’ απαίτηση των πολυεθνικών και των μεγαλοεμπόρων για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Στόχος τους, να εξαφανίσουν από τον χάρτη όλους εμάς τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον άνισο ανταγωνισμό.

Τις Κυριακές ανοίγουν μόνο αλυσίδες γνωστών καταστημάτων και οι πολυεθνικές, που εξαιτίας αυτών, πολλά μικρά εμπορικά μαγαζιά έβαλαν λουκέτο και πολλοί συνάδελφοι μας βρέθηκαν στον δρόμο άνεργοι και ανασφάλιστοι.

Το θέμα της Κυριακάτικης αργίας αφορά εξάλλου σε μεγάλο ποσοστό και εμάς τις γυναίκες, που αποτελούμε και ένα μεγάλο τμήμα στον κλάδο του εμπορίου. Θα μας αναγκάσουν να μην κάνουμε οικογένεια και να μην έχουμε χρόνο ούτε για τον εαυτό μας, ούτε για τούς δικούς μας ανθρώπους, πρέπει λοιπόν να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να έχουμε μια σταθερή μέρα ανάπαυσης. Προτείνουμε, λοιπόν, τα καταστήματα να ανοίγουν μόνο δύο Κυριακές τον χρόνο τις εθιμοτυπικές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, κάτι άλλωστε που επιθυμούν το 90% των συναδέλφων μας.

Να μην ακολουθούμε εμείς το ωράριο τους, αυτοί να ακολουθούν το δικό μας ωράριο. Απαιτούμε την Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Στέλνοντας από εδώ σήμερα το μήνυμα μας προς όλους αυτούς, ότι πάνω από όλα είμαστε και θέλουμε να παραμείνουμε άνθρωποι.

Εμείς, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε προκειμένου να μείνουμε ζωντανοί. Το να παλεύει, όμως, ο καθένας μόνος του δεν φέρνει αποτέλεσμα, η προσπάθεια απαιτεί ομάδα. Ομάδα δυνατή, ισχυρή και κυρίως καθαρή. Ομάδα που δεν ξεχνά το στόχο της, αγωνιζόμενη προς όφελος των μικρών και των αδυνάτων. Μια ομάδα που απαιτεί την στήριξη όλων μας για να ακουστεί η φωνή και η αντίδραση μας όσο πιο δυνατά γίνεται .

Σε αυτή την ομάδα θα με βρείτε υποψήφια στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Χανίων.

Αδιαφορώντας για τα κομματικά πιστεύω, και χωρίς να ταυτίζομαι με κανένα κόμμα και κανένα συμφέρον, συμπορεύομαι μαζί και με άλλους συναδέλφους διαφόρων κομματικών αποχρώσεων, στην ομάδα που καθαρά και έντιμα θα αγωνιστεί για εμάς, μαζί με εμάς!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...