18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Άρθρο Στ. Μπαλαντίνου: Είναι σημαντικό όλοι εμείς ως κοινωνία, οι φορείς και οι επαγγελματίες να στηρίξουμε το τοπικό προϊόν

Ημερομηνία:

Άρθρο και ευχές του Στρατου Μπαλαντινου με αφορμή την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιοκτητών Τυροκόμων και Μεταποιητών Γάλακτος Ν. Χανίων «Τα Λευκά Όρη» στο οποίο είναι και πρόεδρος:

Συγχαρητήρια με την ευχή για μια δημιουργική θητεία στο νέο ΔΣ των Τυροκόμων

Επ’ ευκαιρίας των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του σωματείου Τυροκόμων και μεταποιητων γάλακτος Χανίων, θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εκλεγέντες με την ευχή να καταφέρουν να ξεπεράσουν δυναμικά τα εμπόδια που ταλανίζουν τον κλάδο μας, αλλά και να αναδείξουν ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα που παράγει ο ευλογημένος τόπος μας: το τυρί και όλα του τα παράγωγα.

Είναι σημαντικό δε, όλοι εμείς, ως κοινωνία, οι φορείς και οι επαγγελματίες να στηρίξουμε το τοπικό προϊόν, καθώς μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καταφέρουμε αφενός τη συνέχισή του, αφετέρου την ανάπτυξή του.

Ο κλάδος των παραγωγών τυροκομικών προϊόντων άλλωστε, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τα οποία εκπορεύονται κυρίως από έναν ισχυρό ανταγωνισμό σε παγκόσμιο, αλλά και εθνικό επίπεδο. Από την πλευρά μας οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας «όπλα» σε αυτόν τον αγώνα για την προστασία, αλλά και την ανάδειξη του κρητικού τυριού: την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων μας, τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούμε, τη μοναδικότητα των ίδιων των προϊόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια νικηφόρα στρατηγική είναι η ομοθυμία, η ένωση των δυνάμεών μας και η ανάπτυξη νέων τεχνικών και δράσεων για τη δημιουργία ενός δυναμικού πλαισίου που θα έχει το κρητικό τυρί στο επίκεντρο της διατροφικής μας αλυσίδας, της μεσογειακής κουζίνας και ως εκ τούτου της τοπικής οικονομίας.

Σίγουρα, το νέο ΔΣ των τυροκόμων έχει να αντιμετωπίσει πολλά και είμαι σίγουρος πως από την επόμενη μέρα η νέα διοίκηση θα συνεχίσει τον ήδη επιτυχημένο αγώνα και προσπάθεια της προηγούμενης.

Πιστεύω και είμαι αρκετά αισιόδοξος πως όλα τα μέλη και ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Μπαλαντίνος είναι ικανοί να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για έναν δυνατό σύλλογο, αντάξιο των προσδοκιών μας!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...