23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Άρθρο συντονίστριας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χανιων Μαρία Χίνου για τις Ευρωεκλογές

Ημερομηνία:

Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο ξεκάθαρες των τελευταίων δεκαετιών. Ξεκάθαρες γιατί οι μάσκες έχουν πέσει. Ξέρεις ποιον ψηφίζεις.

Δεύτερη θητεία για την κυβέρνηση και όταν σου λέει ότι είναι συνεπής στις προεκλογικές της υποσχέσεις, ξέρεις πια τι εννοεί. Είναι συνεπής στην αλαζονεία, στην αδιαφορία, στην ισοπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην προνομιακή στήριξη μιας ολιγαρχίας, στην ανελευθερία του Τύπου. Είναι πρωταθλητής στην έλλειψη ενσυναίσθησης και στην αδυναμία αντίληψης του λαικού παλμού. Μια κυβέρνηση που δεν προστατεύει τίποτα απο αυτά που σου ανήκουν , αλλά μόνο τους καλοθρεμένους μισθούς κάποιων golden boys.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να σε πείσει ότι αυτή αποτελεί το ιδεατό για να οδηγήσει την Ευρώπη εκεί που πρέπει. Δηλαδή που, πιο δεξιά από τη δεξιά;  Υπάρχει χειρότερο παράδειγμα νεοφιλελεύθερης πολιτικής από αυτό που βιώνουμε στην Ελλάδα; Είναι η πολιτική στην Ελλάδα σήμερα, μια πολιτική νεοφιλελεύθερων στόχων ή μια πολιτική προσωπικών στόχων και προσωπικής αντζέντας; 

Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βράζει στο ζουμί της. Η διεθνής οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή και οι ανατροπή των ισορροπιών στην ενέργεια, είναι το καταλληλότερο έδαφος για την αναθέρμανση του συντηρητισμού και της εσωστρέφειας. Εσωστρέφεια με την έννοια, οτι το κάθε Κράτος θα προστατέψει πρώτα το «σπίτι» του και μετά την κοινή Ευρωπαική αντζέντα.

Να γιατί η ψήφος στις Ευρωεκλογές έχει περισσότερη βαρύτητα απο ποτέ.  Γιατί αυτή η πορεία συντηρητισμού, φόβου και εσωστρέφειας πρέπει να αναχαιτιστεί.

Τι έχει να προσφέρει στην κοινωνία η ψήφος στη ΝΔ και σε όλους τους αυλικούς της;  Τους δεύτερους δε θα τους ονοματίσουμε, εξάλλου, το ντελίριο συμπόρευσης εξελίχθηκε σε δημόσια θέα , στον Ιστορικό κήπο της πόλης κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

Πρωθυπουργέ μας σε στηρίζουμε, αρκεί να φέρεις πολλά χρήματα στα Χανιά. Τα Χανιά να είναι καλά, και δε μας νοιάζουν, τα Τέμπη, η φορολογία, η παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, η ακρίβεια, η τιμή της βενζίνης, η τρέλα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, η αισχοκέρδεια στην ενέργεια, η ιδιωτικοποίηση του νερού, η διάλυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Δε μας νοιάζει ούτε η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των προσωπικών δεδομένων, ούτε τα πρόστιμα που χρεώνεται το Ελληνικό Κράτος απο τη μη εφαρμογή των Ευρωπαικών Κανονισμών. Δε μας νοιάζει ούτε η περιφρόνηση της εφαρμογής του κατώτατου μισθού όπως έχει θεσπιστεί, ήδη δυο χρόνια τώρα,  στην Ευρωπαική Ένωση.

Δε μας νοιάζει ούτε ο ΒΟΑΚ που είναι το γεφύρι της Άρτας. Δε μας νοιάζουν οι Πυλώνες Υψηλής Τάσης που γαζώνουν τη  ραχοκοκαλιά της Κρήτης απο Χανιά ως Ηράκλειο. Δε μας νοιάζουν οι Ανεμογεννήτριες Βαρέως Τύπου στην καρδιά της ενδοχώρας, στα Σφακιά. Και σίγουρα, σιγά μη μας νοιάζει ο Λόφος Καστέλι, το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, η Σχολική Στέγη, και γενικότερα το τεράστιο Στεγαστικό πρόβλημα στο Δήμο Χανίων.

Οσο για το μεταναστευτικό, βρήκαμε λύσεις και οι λύσεις είναι μόνο ψέματα. Η λύση είναι να γίνουμε τάφος ψυχών, με ένα εφάπαξ τίμημα, ο πρόσφυγας θα εγκλωβίζεται στη χώρα μας για να απαλλαγεί κάποια άλλη χώρα, από το καθήκον της. Αυτό είναι κλειστά σύνορα ή κλειστά κλουβιά;

Οι μάσκες έχουν πέσει, και ο τόπος , η χώρα, η Ευρώπη έχει ανάγκη μόνο από ένα ξεκάθαρο στόχο. Και αυτός είναι μόνο ο στόχος για Προοδευτική Ανατροπή.

Ανατροπή στη συνήθεια να παραβιάζουν αυτό που μας ανήκει. Ανατροπή στο να καταστρέφεται το μέλλον των παιδιών μας. Ανατροπή στο να διαστρεβλώνονται οι έννοιες περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανατροπή στο να μας λένε οτι το παιχνίδι έχει χαθεί.

Οχι το παιχνίδι δεν έχει χαθεί. Δε μπορεί να χαθεί. Δε γίνεται να χαθεί κάτι που είναι στο χέρι σου και καθορίζεται απο τη ψήφο σου.

Δε γίνεται να χαθεί το ένστικτο της αυτοπροστασίας. Προστατεύσου από την πειθώ οτι όλοι είναι ίδιοι. Προστατεύσου από την πειθώ οτι τίποτα δεν αλλάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η κοινωνία, υπάρχει από την κονωνία για την κοινωνία. Διαμορφώνοντας εσωκομματικά ένα πολιτικό σύστημα ελέγχου από τη βάση, τη βάση των μελών, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανατρέπει ολα τα δεδομένα στην Ελληνική Πολιτική και δείχνει το δρόμο για την πολιτική του μέλλοντος στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει σηκώσει τα μανίκια ψηλά.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να αλλάξει πλέον τη νοοτροπία σε αυτήν την χώρα. Από τον πολιτικό απέναντι στις υποχρεώσεις του και από τον πολίτη προς τον εαυτό του.

Η Προοδευτική Ανατροπή ξεκινάει τώρα με τη ψήφο σου !

Για μια καλύτερη ΖΩΗ για όλους.

Για μια καλύτερη ΖΩΗ τώρα.

Η συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΧΑΝΙΩΝ

Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Μαρία Χίνου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...