12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ημερομηνία:

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη, όπως ο ίδιος ζήτησε κατά την ακρόασή του από την αρμόδια Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του ΕΚ.

Οι δύο υποθέσεις, για τις οποίες οι ελληνικές Δικαστικές Αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, χρονολογούνται από το 2004 και 2005 και αφορούν την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Χερσονήσου Κρήτης.

Στην πρώτη είναι συγκατηγορούμενος με τους δύο τότε Αντιδημάρχους του για τον διοικητικό χειρισμό υπόθεσης που αφορούσε στη λειτουργία δύο καταστημάτων εντός ξενοδοχειακής μονάδας στον Ανισσαρά Χερσονήσου. Μετά το διαχωρισμό της δίκης, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του, οι συγκατηγορούμενοί του δικάστηκαν από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στις 12.07.2012 και απηλλάγησαν παμψηφεί και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Στη δεύτερη έχει μηνυθεί μαζί με άλλους 56 κατοίκους της περιοχής Λαγκάδα του Δήμου Χερσονήσου, από τον ανάδοχο του έργου εκποίησης της ξυλείας που προέκυπτε από την κοπή 52.000 δέντρων για την κατασκευή του φράγματος του Αποσελέμη. Αιτία αυτής η αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ελαιόκαρπου από τα παραπάνω δέντρα και η προάσπιση από μέρους τους του δημοσίου συμφέροντος. Μετά το διαχωρισμό της δίκης ως προς τον Σπύρο Δανέλλη, οι συγκατηγορούμενοί του δικάστηκαν ομοίως από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στις 28.01.2013 και απηλλάγησαν παμψηφεί και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...