16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Άτακτη υποχώρηση: Φεύγουν άρον-άρον δεκάδες διμοιρίες από Λέσβο και Χίο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε άτακτη υποχώρηση προβαίνει η κυβέρνηση μετά τα άγρια επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη με τα ΜΑΤ να αποχωρούν από τα νησιά, ενώ οι κάτοικοι του πραγματοποιούν για δεύτερη ημέρα σήμερα Πέμπτη γενική απεργία.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά ενώ συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο.

Χθες, Τετάρτη μόλις ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τη Θράκη, συγκάλεσε έκτακτη κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα, δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, που video τον έχει καταγράψει να μιλά για τον πρωθυπουργό, λέγοντας «να κι αν είναι οργισμένος ο Μητσοτάκης».

Με το «Νήσος Ρόδος»

Αναχώρησαν mε το πλοίο «Νήσος Ρόδος» στις 9 το πρωί οι κλούβες και οι 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με το stonisi.gr. Είναι οι διμοιρίες που έφτασαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με την έλευσή τους- επιχείρηση υπεράσπισης της επιταγμένης Καράβας και της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών.

Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι των Μεστών, όπου περί τη μία το μεσημέρι θα παραλάβειθ και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που επί τριήμερο έκαναν επιχειρήσεις καταστολής στη Χίο, κατά των αντιδράσεων των κατοίκων για τα κλειστά κέντρα για πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί.

Εκτός από τις δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνεται ότι αποχωρούν από τα νησιά και άλλες υποστηρικτικές μονάδες της πυροσβεστικής και του στρατού, που είχαν φτάσει από άλλα σημεία της χώρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ