16.7 C
Chania
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026

Έβγαλαν τα καρφιά από την πινακίδα της Eurobank

Ημερομηνία:

Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στο υποκατάστημα της Eurobank είχαν τοποθετήσει καρφιά, για να κρατούν την πολύτιμη ταμπέλα τους καθαρή από τα πουλιά και κυρίως τα περιστέρια.

Αυτό το κατάφεραν. Αλλά εκεί στην είσοδο του καταστήματος, και για κάποιες ημέρες, έβλεπες νεκρά πουλιά, παλουκωμένα πάνω στα καρφιά, προσφέροντας έτσι ένα αποκρουστικό θέαμα προς τους περαστικούς και τους πελάτες. Το επισημάναμε με δημοσίευμά μας και αναρωτηθήκαμε αν υπήρχε και κάποιος συμβολισμός εδώ ή ένα μήνυμα προς τους πελάτες τους. Άλλωστε, η εικόνα ήταν εφιαλτική.

Σήμερα διαπιστώσαμε ότι πλεόν τα καρφιά έχουν απομακρυνθεί από την πινακίδα. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η πινακίδα είναι καθαρή. Σημειώσαμε πάντως και στο προηγούμενο δημοσίευμά μας ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι αρκετά διαδεδομένη αν και υπάρχουν περιοχές στον κόσμο όπου οι αντιδράσεις είναι έντονες.

10686960_10203987607429011_6063131416977018982_n

Εξαιτίας αυτών των αντιδράσεων, τα καρφιά πλέον που τοποθετούνται είναι διαφορετικής μορφής ώστε να μην τραυματίζουν τα πουλιά. Στη Eurobank είχανε παλαιού τύπου καρφιά. Παρόμοιας μορφής αλλά καινούργιου τύπου καρφιά υπάρχουν και στην Πινακοθήκη, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμα και έτσι, αναρωτιόμαστε κατά πόσο θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή μία λογική που επεκτείνεται στους δημόσιους χώρους στη Δύση στην οποία η αρχιτεκτονική γίνεται ολοένα και πιο εχθρική απέναντι σε συγκεκριμένες “περιττές” κοινωνικές ομάδες ή σε ζώα και πουλιά.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικής στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή. Συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας και προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Η ΔΕΔΙΣΑ στο 14th Future of Cities Conference: Κυκλική Οικονομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και καινοτόμες λύσεις για ανθεκτικές πόλεις

Η ΔΕΔΙΣΑ συμμετείχε στο 14th Future of Cities Conference στην Αθήνα. Ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Πατεράκης παρουσίασε καινοτόμες λύσεις για κυκλική οικονομία και την πλατφόρμα RE-USE.GR.

Δεύτερη διάλεξη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο με θέμα «Βυζάντιο και Ελληνικότητα»

Δεύτερη διάλεξη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο με θέμα «Βυζάντιο και Ελληνικότητα» από τον Κωνσταντίνο Μουστάκα, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026.

Επίσκεψη της Πρέσβη της Αυστρίας στον Περιφερειάρχη Κρήτης

Η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Gerda Vogl επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας σε τουρισμό, εμπόριο και πολιτισμό.