13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ζητούν ποινική δίωξη και για κακοποίηση του παιδιού

Ημερομηνία:

Δίωξη και για κακοποίηση της 11 μηνών κόρης του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της συζύγου του στα Γλυκά Νερά ζητά οργάνωση κατά της βίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας υποστηρίζει ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πρέπει να διωχθεί -εκτός από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς– και για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας στο 11 μηνών παιδί του, τη Λυδία.

Η οργάνωση σημειώνει ότι «ο νόμος 3500/2006 για την Ενδοοικογενειακή βία είναι σαφής: “Θύμα είναι και το μέλος, στην οικογένεια του οποίου τελέσθηκε αξιόποινη πράξη, κατά τα άρθρα 299 (Ανθρωποκτονία με πρόθεση) και 311 (Θανατηφόρα βλάβη) του Ποινικού Κώδικα, καθώς και ο ανήλικος κατά την παράγραφο 2, ενώπιον του οποίου τελείται μία από τις αξιόποινες πράξεις της παρούσας”.»

Κατά συνέπεια, το Δίκτυο υποστηρίζει ότι «σε όλες τις γυναικοκτονίες από σύζυγο, σύντροφο (ή και άλλο μέλος της οικογένειας), όλα τα παιδιά (αλλά και τα μέλη της οικογένειας της δολοφονημένης) είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας του ίδιου δράστη. Και, τουλάχιστον για τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε κενό επιμέλειας, είναι ευθύνη της/του Εισαγγελέα να διατάξει την αξιολόγηση της βλάβης που έχουν υποστεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την δολοφονία της μητέρας τους και να ασκήσει τις ανάλογες ποινικές διώξεις».

Προστίθεται ότι σε «τόσες γυναικοκτονίες όπου πατέρας σκότωσε την μητέρα παιδιών, γιατί δεν έχει ασκηθεί ούτε μία δίωξη για την ενδοοικογενειακή βία που υπέστησαν τα παιδιά εξαιτίας της δολοφονίας της μητέρας τους; Και στην συγκεκριμένη περίπτωση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά, όσον αφορά τον δράστη:

γιατί δεν του έχουν ήδη ασκήσει δίωξη για την ενδοοικογενειακή βία κατά της Λυδίας;

γιατί δεν του έχουν ήδη αφαιρέσει την γονική μέριμνα της Λυδίας;

γιατί δεν έχουν ήδη διατάξει αξιολόγηση του παιδιού και του ιστορικού του;»

Τέλος υπογραμμίζεται ότι «η Λυδία μετρά έναν χρόνο ζωής, όμως η κακοποίησή της έχει μεγαλύτερη διάρκεια» και παραθέτει αναλυτικά επιχειρήματα για το ότι σε κάθε τέτοια καταγγελία για αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα πρέπει να ασκείται δίωξη αμέσως μόλις οι Αρχές λάβουν γνώση για διάπραξη ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως εάν το θύμα τελικά υποβάλει μήνυση».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...