23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

«Έγκλημα στο Ημικύκλιο» η επανεκλογή της πιο αποτυχημένης προέδρου της Κομισιόν

Ημερομηνία:

Του Γιώργου Λακόπουλου

«Γιατί περιφρονείτε τους Ευρωπαίους πολίτες;», ρώτησε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μια ευρωβουλευτίνα, λίγο πριν την ψηφοφορία που απέληξε στην επανεκλογή της. Με νωπή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε βάρος της -που έπρεπε να την οδηγήσει στην εγκατάλειψη της προσπάθειας να μείνει στη θέση της.

Η ευρωβουλευτίνα έκανε λάθος. Η περιφρόνηση δεν προήλθε μόνο από την καταδικασμένη Γερμανίδα, αλλά πρωτίστως από τις πολιτικές ομάδες Ευρωκοινοβουλίου. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι ασπόνδυλοι Σοσιαλιστές, οι ανεμοδούρες Φιλελεύθεροι και οι παρακμιακοί «Πράσινοι», τίναξαν στον αέρα τις πυρηνικές αξίες της κοινοτικής Ευρώπης.

Ανανέωσαν τη θητεία μιας αποτυχημένης προέδρου της Κομισιόν, που έχει και τη στάμπα της παρεμπόδισης έρευνας -από τον πιο ουσιαστικό πυλώνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος: το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο- για εμπλοκή της σε υπόθεσης διαφθοράς.

Η δικαστική απόφαση κρύφτηκε πίσω από το όργιο συναλλαγών στο παρασκήνιο, στο οποίο οι επικεφαλής των πολιτικών αρχηγών ομάδων πούλησαν κάθε έννοια πολιτικής εντιμότητας, με ανταλλάγματα αξιώματα πού δεν λένε πλέον τίποτε στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών.

Η πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους υποτάχθηκε στις σκοπιμότητες των ιερατείων των πολιτικών ομάδων, που αρνήθηκαν να δεχθούν ότι η εκλεκτή τους πριν τις ευρωεκλογές, έχασε κάθε νομιμοποίηση, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η ίδια με θράσος, βασισμένο στο γερμανικό ιμπέριουμ που την επέβαλε το 2019 και τώρα, επανέλαβε τις μεγαλοστομίες της, αγνοώντας τη Δικαιοσύνη. Δεν έκρυψε ότι παραμένει στρατευμένη στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που απεργάζονται τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτός ο υπερεθνικός φορέας, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς προμετωπίδα το Κράτος Δικαίου. Χωρίς την υποστήριξη των λαών που αγκάλιασαν το Ευρωπαϊκό όραμα της κοινής πορείας τους.

Πλέον το εγκαταλείπουν, επειδή αντιλαμβάνονται ότι τους εγκαταλείπουν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης. Έτσι στρώνεται ο δρόμος στην Ακροδεξιά, που γιγαντώθηκε στις ευρωεκλογές.

Η Φον ντερ Λάιεν εκπροσωπεί την Ευρώπη της μπίζνας, της διαφθοράς, της αλλοίωσης των κοινοτικών στόχων και της υποταγής σε υπερατλαντικές δυνάμεις και τις προεκτάσεις τους στην Ευρώπη.

Με την τυφλή υποστήριξη στον διεφθαρμένο Ζελένσκι, εξυπηρετεί όσους, εξωθώντας τα πράγματα σε πόλεμο δι’ αντιπροσώπου με τη Ρωσία, έδωσαν άλλοθι στον Πούτιν για την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ταυτόχρονα υποχρεώνουν την Ευρώπη να τρώει τις σάρκες της.

Η Φον ντερ Λάιεν στερεί τους πόρους που προορίζονται για τους λαούς της Ευρώπης, για έναν πόλεμο που δεν είναι δικός τους.

Το συμφέρον της Ευρώπης είναι να ενσωματώσει τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή οικονομία και στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας. Για την Ένωση «από το Γιβραλτάρ ως τα Ουράλια», που οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της. Ως δύναμη ανεξάρτητη από την αμερικανική βουλιμία.

Η Φον ντερ Λάιεν και κάποιες αμερικανοκίνητες κυβερνήσεις υπονομεύουν αυτό το όραμα, αποδυναμώνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση -δια του ευτελισμού των θεσμών της.

Ποιος πολίτης θα εμπιστευθεί τους κοινοτικούς αξιωματούχους, ότι οι ίδιοι δεν σέβονται την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη; Όταν χωρίς θεσμική και πολιτική διαφάνεια μαγειρεύουν, στα υπόγεια, την επικράτηση προσώπων και μηχανισμών που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών;

Ποιος θα πιστέψει στην ευρωπαϊκή νομιμότητα και την ακεραιότητα των κοινοτικών οργάνων, όταν μια υπόλογη πολιτικός, επανεκλέγεται ως επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα της Ένωσης, κόντρα στην ετυμηγορία του Δικαστικού;

Η συναλλαγή -των κυβερνήσεων και των πολιτικών ομάδων- που επέβαλαν ξανά την κακόφημη Φον ντερ Λάιεν, έγινε μπροστά μάτια των λαών, υπέρ των οποίων θεσπίσθηκε το Ευρωπαϊκό Δίκαιο που εφάρμοσε το Δικαστήριο.

Τα παζάρια για τα ανταλλάγματα έγιναν με τρόπο προκλητικό, ανήθικο και…ομολογημένο.

Είναι κρίμα ότι οι Ευρωσοσιαλιστές έμειναν στο παζάρι και μετά τη δικαστική απόφαση, επίσης με ανταλλάγματα ντροπής. Μαζί με τους ξεπεσμένους «Πράσινους» που ξεπουλήθηκαν, εξασφαλίζοντας την αμαρτωλή -μετά τη δικαστική απόφαση- επανεκλογή, με το πρόσχημα: «Έχουμε εξασφαλίσει δεσμεύσεις για την #EUGreenDeal, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία της δημοκρατίας». Κοροϊδία, που θα τους στείλει ακόμη περισσότερο στο περιθώριο.

Ειδικά οι Σοσιαλιστές, βαρύνονται περισσότερο από τη Δεξιά, με την πριμοδότηση των ακραίων και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων,. Γιατί προδίδουν την εμπιστοσύνη των λαών -για τα κόκαλα που τους πέταξε η φαυλότητα της Φον ντερ Λάιεν. Που υποσχέθηκε αναίσχυντα ότι θα κόψει και θα ράψει χαρτοφυλάκια για τους προθύμους να εξαγοραστούν- καταπατώντας τις τροχιοδεικτικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Η ευρωπαϊκή ιδέα τραυματίσθηκε βαριά από όσα έγιναν τα τελευταία 24ωρα στο κοινοτικό κέντρο. Το μέλλον της Ένωσης σκιάζεται και η διάλυση της Κομισιόν θα ολοκληρωθεί.

Η έννοια της πολιτικής υποχώρησε δραματικά υπέρ μιας ανίερης διαπραγμάτευσης ρόλων και αξιωμάτων, έναντι ψήφων. Είναι τιμή για όσους αντιστάθηκαν -όπως προκύπτει από τη ανάλυση των αποτελεσμάτων-, έστω και αν δεν σταμάτησαν την έκπτωση που ρίχνει νερό στον μύλο της Ακροδεξιάς και των εχθρών της κοινοτικής Ευρώπης.

Είναι λυπηρό ότι σ’ αυτό το απεχθές αλισβερίσι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από έναν πρωθυπουργό ακόλουθο της στιγματισμένης Ούρσουλα, ο οποίος κομπάζει ότι ήταν πρωταγωνιστής κιόλας στις ευτελείς συναλλαγές. Από την άλλη συμβολίζει ότι το τέλος της, θα μοιάζει με το δικό του: η επανεκλογή της είναι η τιμωρία της -όπως συμβαίνει με τον ίδιο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...