13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Έδωσε τιτάνια μάχη, μα δεν τα κατάφερε η μικρή Αναστασία

Ημερομηνία:

Η απώλεια κάθε μικρού παιδιού σκορπίζει θλίψη. Ετσι συνέβη και με το 7χρονο κοριτσάκι, την μικρή Αναστασία, η οποία έπασχε από σπάνια ασθένεια.

Η μικρή διαγνώστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 με μια επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg. Λίγες ημέρες μετά την τραγική απώλεια, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η σορός της Αναστασίας θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, από την Αμερική.

Η κηδεία αναμένεται να τελεστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, στην Καλαμάτα, εκεί όπου μεγάλωσε και πήγε η σχολείο η μικρή.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελπίδες που έδιναν οι Έλληνες γιατροί στο μικρό κορίτσι για να ζήσει, ήταν λίγες, με τους γονείς του παιδιού να αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Αμερική, προκειμένου η Αναστασία να ακολουθήσει ειδική θεραπεία και να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Αρχικά πήγαν στο Χιούστον του Τέξας, καθώς εκεί υπήρχε μια κλινική με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια.

Η διάρκεια του ταξιδιού μεγάλη, όσο και το κόστος του. Έτσι είχε ξεκινήσει μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia.

Στις 3 Ιουλίου, η Αναστασία άφησε την τελευταία της πνοή.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...