15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έκαναν διακοπές… και από την αγορά στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με  αρνητικό πρόσημο  έκλεισε και η φετινή  εκπτωτική  περίοδος   για τις χανιώτικες επιχειρήσεις. Για άλλη μια φορά η αγορά δεν κατόρθωσε να ανακάμψει και δυστυχώς το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.

Πιο συγκεκριμένα  και σύμφωνα με την μηνιαία τηλεφωνική έρευνα που διενεργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων τον Ιούλιο υπήρξε πτώση κατά μέσο όρο 18 % και τον Αύγουστο 14%.

Μοναδικό θετικό στοιχείο , το ότι τον Αύγουστο από τις 50 επιχειρήσεις που ρωτήθηκαν υπήρξαν 17 που είχαν αύξηση  του  τζίρου  ενώ τους  προηγούμενους μήνες και οι 50 ερωτώμενες επιχειρήσεις  είχαν πτώση.

Το στοιχείο αυτό όμως θεωρείται πρόσκαιρο και περιμένουμε από το κράτος να κάνει επιτέλους τις ουσιαστικές εκείνες κινήσεις που θα συντελέσουν  στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και στην ελάφρυνση των φοροδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...