29.8 C
Chania
Friday, June 28, 2024

Έκανε αγορές συσκευών μέσω ίντερνετ δίχως να πληρώνει τα λεφτά

Ημερομηνία:

Έξυπνη ήταν η κομπίνα ενός νεαρού από τη Χίο που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες που αναρτούσαν αγγελίες για την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά προδόθηκε επειδή χρησιμοποιούσε το προσωπικό του κινητό και τον υπολογιστή του!

Εδώ και έναν χρόνο, ο 23χρονος επικοινωνούσε τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου με τους κατόχους των συσκευών που διατίθεντο προς πώληση με αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, προσποιούνταν τον υποψήφιο αγοραστή δίνοντας πάντα ψεύτικο όνομα και τους έπειθε ότι έστελνε μέσω τράπεζας το αντίτιμο που συμφωνούσαν.

Έτσι, τα θύματα που του έστελναν με courier τις συσκευές, δεν έβλεπαν ποτέ τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Με τον τρόπο αυτό, ο νεαρός είχε εξαπατήσει τρία άτομα από το Καρλόβασι Σάμου, το Ηράκλειο και το Βόλο, τα οποία του έστειλαν έναν φορητό υπολογιστή και δύο κινητά συνολικής αξίας άνω των 2.500 ευρώ!

Ωστόσο, το κινητό του και τα ψηφιακά του ίχνη οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Χίου στην εξιχνίαση των τριών υποθέσεων για τις οποίες σχημάτισαν δικογραφία για απάτες με υπολογιστή, ενώ εξετάζουν αν ο 23χρονος έχει διαπράξει και άλλες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαδικτυακές υπογραφές στήριξης μαζεύουν οι ”Κασσελακικοί”

Με συγκέντρωση υπογραφών στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη αντιδρούν μέλη...

Κερδοσκοπικές αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Για ακόμα ένα καλοκαίρι αντιδράσεις προκαλούν σε επιβατικό κοινό,...

Το ΜΑΙΧ συνεχίζει και φέτος την επιτυχή υλοποίηση προγραμμάτων ERASMUS+

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων πρόκειται να υλοποιήσει και...

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Σάββατο σε όλη την Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...