17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου με τίτλο «αναμονή» εγκαινιάστηκε στην πόλη μας το Σάββατο 4 Ιουνίου στην αίθουσα τέχνης Μυλωνογιάννη Χαρ. Τρικούπη 14.

Ο Παπαγεωργίου γεννήθηκε στα Χανιά το 1969. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών στα εργαστήρια ζωγραφικής με τους Π. Τέτση και Χρ. Μπότσογλου, χαρακτικής με τον Θ. Εξαρχόπουλο και αγιογραφίας με τους Ντ. Ξυνόπουλο και Π. Βαμπούλη.

Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε πολλές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Αμερική και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από το 1990 έως σήμερα αγιογραφεί ναούς σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική.

Περιστασιακά συνεργάστηκε με την ΕΡΤ τον Οικονομικό Ταχυδρόμο και την εφημερίδα Εξπρές.

Ο Παπαγωργίου παραμένει πιστός στις παραδοσιακές αξίες της μεγάλης ζωγραφικής και στη θεματική αναφορά της παράστασης υπακούοντας σε μια ηθελημένη πειθαρχία. Στιγμές της καθημερινότητας αποδίδονται με αρμονία και αποτελούν τη διαδρομή μιας απεικόνισης του κόσμου που μας περιβάλλει.

Στα έργα του Παπαγεωργίου ζωγραφισμένα με παλλόμενα ζωντανά χρώματα και ανάλαφρες πινελιές είναι φανερή η αγάπη του για τον άνθρωπο και η κατάφαση στη ζωή. Με έμφαση στη λεπτομέρεια που συνυπάρχει με την ποιητική διάθεση και τη νοσταλγία, ο ζωγράφος αποτυπώνει τον κόσμο του ο οποίος μέσα από τη ζωγραφική διαδικασία αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσωπικό ταξίδι της Τέχνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου

Είναι ανοιχτή 11.00-13.00 και 18.00 – 21.00 καθημερινά, εκτός Κυριακής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ