14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έκθεση ζωγραφικής –χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση

Ημερομηνία:

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση από 20 έως 30 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Πρόκειται για πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων του Εκπαιδευτηρίου «Το Παγκρήτιον» που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Εγκαίνια την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 19.30 ωράριο λειτουργίας της έκθεσης : Δευτέρα- Παρασκευή 10.00-13.00 και 18.00-20.30 Σάββατο 10.00-13.00.

Η έκθεση θα συνεχιστεί στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου «Το Παγκρήτιον» 1 έως 15 Ιουνίου ωράριο λειτουργίας Δευτέρα- Παρασκευή 09.00-16.00.

Βλάσσης Αριστείδης

Ο Αριστείδης Βλάσσης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1947, όπου έζησε και δημιούργησε έως το 1994. Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου από το 1991. Το 1993 τιμήθηκε  με το «Βραβείο Καζαντζάκη», το οποίο απονέμεται από τον Δήμο Ηρακλείου. Για το έργο του έχουν γράψει οι Στ. Λυδάκης Γ. Μουρέλος, Γ. Σαββίδης, Χρ. Χρήστου, Μ. Μακρής, Γ. Τσαρούχης, Μ. Μιχαήλίδου, Ι. Προβίδη, Κ. Ανδριώτης , Χάρης Καμπουρίδης  κ.α. Έργα του βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Βορρέ, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, στις συλλογές της Αγροτικής και Ιονικής Τράπεζας, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στην ΕΤΒΑ, στο Πολυτεχνείο Χανίων, σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Επίσης, στη συλλογή της Γκαλερί Racines, στις συλλογές Β. Φρυσίρα,Κ.Σχιζάκη και Ι. Γρυσπολάκη, στην Συνεταιριστική Τράπεζα Κρήτης και στην Τράπεζα Εργασίας. Το 1997 η Τράπεζα Εργασίας τυπώνει την Χριστουγεννιάτικη κάρτα της με έργο του. Το 1992, κατά την τιμητική επανέκδοση του Μουσικού έργου του Σταύρου Ξαρχάκου από το Μουσείο Πιερίδη, κυκλοφορεί με δικό του εξώφυλλο, ο δίσκος «Κόκκινα Φανάρια». Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα σε «Μελέτες για το Παιδί» (Εκδόσεις ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, 1991 &2001). Έχει εικονογραφήσει επίσης το αναγνωστικό για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας για τους Έλληνες της Αμερικής (Learning Greek – Μαθαίνουμε Ελληνικά, Θ. Παπαλοΐζου, 1984) καθώς  και διάφορες ποιητικές συλλογές. Το 2005 η Βουλή των Ελλήνων αγοράζει από δημοπρασία έργο του , του 1986 .Το  2007 ο 3ο τόμος για την ελληνική ζωγραφική του καθηγητή ιστορίας της τέχνης και ακαδημαικού, κου Χρύσανθου Χρήστου ,της γενιάς 1946-67 , βραβείο της Ακαδημίας Αθηνων., φέρει ως εξώφυλλο , έργο του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ