15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Εφιαλτικές εκτιμήσεις – O πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 4 εκατ. έως το 2100

Ημερομηνία:

Το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έρχεται να επιβεβαιώσει μία ακόμα έκθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, με βάση τα τρέχοντα ποσοστά γονιμότητας και την ηλικία του υπάρχοντος πληθυσμού, η χώρα μας από το 2022 έως το 2100 θα παρουσιάσει μείωση της τάξης του 39%.

Το ποσοστό αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, το 2100 η Ελλάδα θα είναι η χώρα με την έβδομη μεγαλύτερη συρρίκνωση πληθυσμού, ο οποίος τότε θα είναι 6,38 εκατ. άτομα από 10,38 εκατ. που είναι σήμερα.

Από την έκθεση του ΟΗΕ, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα δεδομένα για τη Νότια Κορέα, η οποία εκτιμάται ότι θα χάσει πάνω από τον μισό πληθυσμό της και πιο συγκεκριμένα το 53%. Ακολουθεί η Ουκρανία με 49% και η Κίνα με 46%.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ