23.8 C
Chania
Wednesday, October 2, 2024

Έκκληση για περιβαλλοντολογικές παρεμβάσεις – βελτιώσεις στην περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου

Ημερομηνία:

Έκκληση προς το Δήμο Χανίων για περιβαλλοντολογικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις στην περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου απευθύνει η  S.E.A. – Stavros Environmental Association.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

  1. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές  να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου:

Α. Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στην υπερυψωμένη εξέδρα και στο κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία Κώστα Νικηφοράκη στον Σταυρό. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος αποτελεί δημόσιο κίνδυνο  δεδομένου ότι τα ξύλα της πλατείας είναι πλέον σάπια και μπορούν να υποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή αν κάποιος κάτοικος ή  επισκέπτης βαδίσει πάνω σε αυτά. Μετά την αποκατάστασή της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος φιλοξενίας τοπικών εκδηλώσεων.

Β. Να καθαρίσουν τα σκουπίδια και τους σωρούς άμμου που έχουν παράνομα μεταφερθεί από αγνώστους στα μέσα Μαρτίου στην κεντρική παραλία του Σταυρού και να επανατοποθετήσουν  την άμμο σε σημείο συμβατό με το οικοσύστημα της περιοχής. Ο μεγάλος αυτός όγκος άμμου έχει τοποθετηθεί άναρχα στην παραλία που βρίσκεται κοντά στον υγρότοπο του Σταυρού, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο μικρών νησιωτικών υγροτόπων και τμήμα του προστατεύεται από Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 229/ΑΑΠ/2012).

Γ. Να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες τόσο για την σημασία αυτού του υγρότοπου όσο και για τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κοντά στην κεντρική παραλία και στην παραλία της Παχιάς Άμμου.

Τέλος εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής,για την απομάκρυνση των περιφράξεων και των οικοδομικών υλικώνκαι την αποκατάσταση του χώρου, γύρω από το σημείο στο οποίο είχε αρχίσει να κατασκευάζεται το αντλιοστάσιο λυμάτων Α44, στην Παχιά Άμμο. Ευελπιστούμε ότι  σύντομα θα υπάρξει,  μια επίσημη δέσμευση για αλλαγή χωροθέτησης, ώστε η Δεξαμενή Λυμάτων Α44 και το αντλιοστάσιο να κατασκευαστούν μακριά από την παραλία.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χανίων με την οδό Κυδωνίας

Συνεχίζονται εργασίες από τον Δήμο Χανίων, για την αποκατάσταση...