28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Έκκληση σε Αθήνα και εταίρους για συμφωνία από τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Τεράστια αναστάτωση και «κακουχία» στη Ελλάδα αλλά και απρόβλεπτους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να επιφέρει μια Grexit, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg.

Aπηύθυνε έκκληση προς την Αθήνα και τους θεσμούς να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, υπογραμμίζοντας πως το κρίσιμο ζήτημα είναι να γίνει η «τεχνική δουλειά» που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Κάλεσε, παράλληλα, την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και να ηγηθεί της προσπάθειας για την κατάρτιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Υπογράμμισε ότι οι θεσμοί πρέπει να είναι λογικοί στη συνεργασία τους με την Ελλάδα καθώς είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Τέλος ο Τζακ Λιου υποστήριξε ότι απ’ όσο γνωρίζει στην εκδήλωση για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα γίνει στον Λευκό Οίκο δεν θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...