19.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

“Έκλεισε ένας κύκλος” αλλά “ο αγώνας συνεχίζεται” – Κατέπεσαν οι κατηγορίες ενάντια στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Αποπηγαδίου

Ημερομηνία:

Κατέπεσαν οι κατηγορίες της εταιρείας Αιολική Α.Ε. ενάντια στους κατοίκους του Αποπηγαδίου που εναντιώθηκαν στην εγκατάσταση των ΒΑΠΕ. Σε μήνυμά της η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα σημειώνει τα εξής:

Στις 6 Δεκέμβρη  2016 έκλεισε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο  επταετής κύκλος διώξεων σε βάρος των αγωνιστών που εναντιώθηκαν στην εγκατάσταση των ΒΑΠΕ στα ψηλά βουνά του Αποπηγαδιού και που διώχθηκαν με σειρά δικών (πάνω από 10-χάσαμε τον λογαριασμό!).
Οι κατηγορίες της εταιρείας, για εκφοβισμό και τρομοκράτηση,  κατέπεσαν όλες παταγωδώς στα ακροατήρια.

Ο αγώνας μας αποτέλεσε το βότσαλο στα λιμνάζοντα νερά της απάθειας και του εφησυχασμού και προκάλεσε κυματισμούς σε όλη την Κρήτη αλλά κυρίως στις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων που υπερασπίζονται αξίες αρχέγονες, μνήμες και κυρίως το βίωμα της Αντίστασης.  Στους δύσκολους και παράξενους καιρούς της κρίσης αναδείχτηκε, με τις κινητοποιήσεις μας, σε ένα σημείο αναφοράς. Ένα υπόδειγμα αγώνα με αξιοπρέπεια για την αξιοπρέπεια.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το δικηγόρο μας Νίκο Τζάρα και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο -μακροχρόνιο- αγώνα μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα-ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ

Να υπενθυμίσουμε για τη συγκεκριμένη υπόθεση με το Αποπηγάδι ότι πρόκειται για την επένδυση της κοινοπραξίας Αιολική Μουσούρων η οποία ανήκει κατά 50% στην Candia Αιολική Α.Ε. Το άλλο 50% κατέχει η ΕΕΝ Hellas A.E., η οποία ιδρύθηκε στην Eλλάδα τον Iούλιο του 2005 και είναι θυγατρική της Γαλλικής Εταιρίας Ηλεκτρισμού (EdF – Electricite de France).

Διαβάστε το ιστορικό των διώξεων καθώς και τη δήλωση του δικηγόρου Νίκου Τζάρα.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ