15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Έκρηξη Τσίπρα από Κρήτη: «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Πριν δύο χρόνια οι αγρότες τον αγκάλιαζαν και τον υποδέχονταν με τσικουδιές, όμως σήμερα, τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά.

Ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρεςόπου βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Μεσαράς υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας μόλις ολοκλήρωσε το εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων, των οπερατέρ και των φωτογράφων από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου και γίνονταν η σύσκεψη.

Αμέσως πυροδοτήθηκε ένταση, με τον κ. Τσίπρα και τους δημοσιογράφους να έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση.

Στην αντιπαράθεση, ωστόσο, πήραν μέρος και οι αγρότες που παρευρίσκονταν στην σύσκεψη, οι οποίοι δήλωσαν πως αν έφευγαν οι δημοσιογράφοι, τότε θα αποχωρούσαν και οι ίδιοι.

«Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους αγρότες: «Εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν το ήδη εκρηκτικό κλίμα με τους δημοσιογράφους να μην θέλουν να βγουν έξω από την αίθουσα και τους αγρότες να δηλώνουν πως αν φύγουν τα ΜΜΕ τότε θα αποχωρήσουν κι εκείνοι.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=A7LdFQ3O6ww”]

Ο κ. Τσίπρας εμφανώς εκνευρισμένος ανέφερε: «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω».

Οι διάλογοι

Αλέξης Τσίπρας: Εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει. (αντιδράσεις από ΜΜΕ και αγρότες) Ακούτε τί σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο – με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω.

Δημοσιογράφοι: Μα για ποιον λόγο να αποχωρήσουμε;

Αλέξης Τσίπρας: Όταν εγώ καλώ συσκέψεις με φορείς, κλείνουν οι πόρτες και κάνουμε ειλικρινή διάλογο. Όχι εκπομπή. Έχετε εκπομπή, λέει σ’ έναν δημοσιογράφο, ας μας φωνάξετε εκεί να κάνουμε debate.

Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλετε, αν δεν θέλετε μπορείτε ν’ αποχωρήσετε, ανέφερε στους αγρότες.

"google ad"

Από τα μεγάφωνα: Θα παρακαλούσα να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να ξεκινήσουμε κι έχει καθυστερήσει η διαδικασία

Πρόεδρος Τεχνικών Τηλεόρασης Κρήτης: Κύριε πρωθυπουργέ είναι κλειστή η σύσκεψη, αν είναι  να φύγουμε;

Αλέξης Τσίπρας: Εγώ τοποθετήθηκα και καταλάβατε όλοι τί ακριβώς είπα. Οι συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς τις κάνω για να καταγραφούν τα προβλήματα και οι συσκέψεις γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Αν εδώ γίνεται διαφορετικά να μου το πείτε.

Δημοσιογράφος: Μα κλειστή είναι η σύσκεψη;

Άγνωστος: Όχι δεν είναι κλειστή αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή.

Αφού αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα, στις 14.00 ξεκίνησε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αγροτών, στην οποία οι αγρότες έθεσαν στον πρωθυπουργό το θέμα του ασφαλιστικού, του φορολογικού και την αύξηση του κόστους παραγωγής που απειλεί ευθέως την παραμονή τους στην ύπαιθρο και αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντας για κάποιο νέο, να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα.

Νωρίτερα πάντως, ο κ. Τσίπρας είχε παραδεχτεί ότι:

“Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, αλλά η αγροτική οικονομία, παρά τις δυσκολίες άντεξε τα τελευταία δύσκολα χρόνια – κυρίως το 2015 και 2016. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είχαμε μια σημαντική αύξηση των εξαγωγών”.

“Φέτος θα έχουμε σημαντική αύξηση εξαγωγών, κι αυτό οφείλεται στις δικές σας προσπάθειες” – πρόσθεσε ο ίδιος.

Το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τα τπάρχοντα εργαλεία και να τους δώσουμε προστιθέμενη αξία, ώστε να δοθεί προοπτική αναζωογόνησης στην ύπαιθρο, είπε ο Αλ.Τσίπρας. “Βασικό εργαλείο στα χέρια μας είναι το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που αναμένεται να κινήσει πόρους ύψους 6 δισ. ευρώ, ως το 2020. Αυτό νομίζω θα μας δώσει τη δυνατότητα κι εκεί δίνουμε όλο το βάρος των προσπαθειών μας, υλοποίησης μιας σειράς πργραμμάτων και με στόχο να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στην ύπαιθρο” – τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι οι προκηρύξεις των προγραμμάτων είναι σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως έδωσε εντολή στους υπουργούς να προχωρήσει το έργο εκτροπής του Πλατύ Ποταμού , έργο που είναι έτοιμο και ώριμο μελετητικά, ενώ αυτό που μένει είναι να βρεθούν τα 120 εκατομμύρια.

Ο Αλ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ενισχύσεων, εξηγώντας ότι το 2015 η κυβέρνηση παρέλαβε μια απολύτως προβληματική κατάσταση.

“Γνωρίζω πολύ καλά πως το μεγάλο βάρος της κρίσης το έχουν σηκώσει οι αγρότες και θέλω να επισημάνω πως είναι ηθική υπουργική υποχρέωση η στήριξη των αγροτών, όχι μόνο γιατί αυτό θα δώσει προοπτική στην οικονομία αλλά και γιατί είναι μια ηθική υποχρέωση στους συμπολίτες μας” είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στη 13η σύνταξη που έρχεται σε λίγες ημέρες:

“Είμαστε αποφασισμένοι, ό,τι περίσσευμα υπάρχει από αυτή τη σκληρή δημοσιονομική προσπάθεια, να δίνεται κατά προτεραιότητα σε αυτούς που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος. Αυτό το νόημα είχε η προσπάθεια που κάναμε με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και με τη 13η σύνταξη που την κάνουμε πράξη παρά τις όποιες αντιρρήσεις”.

Κλείνοντας … θετικά, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι κόντρα στην καταστροφολογία για το 2016, ήταν μια χρονιά κατά την οποία γυρίσαμε στην ανάπτυξη.

“Το 2016 θα κλείσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Οι προβλέψεις για το 2017 είναι 2,7% ανάπτυξη και το 2018, 3,1% ανάπτυξη. Τί σημαίνουν αυτά τα νούμερα; Το όραμά μας είναι, τα επόμενα χρόνια που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, η ανάπτυξη να μην είναι μια κούφια λέξη…” – είπε ο ίδιος.

 

cretapost.gr, cretalive.gr

Φωτός: efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...