23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έλεγχο για ενδεχόμενο παράνομο πλουτισμό Σταθάκη διέταξε η επιτροπή Πόθεν Έσχες

Ημερομηνία:

Η κοινοβουλευτική επιτροπή επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς Σταθάκη για συμπληρωματική δήλωση του ποσού το 2012, ζήτησε παρόλα αυτά έρευνα για τυχόν παράνομο πλουτισμό. Θα διερευνηθούν και οι καταγγελίες Θεοχάρη για τον ισολογισμό της πρώην εταιρείας Φλαμπουράρη

Εντολή κατά προτεραιότητα ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Σταθάκη για παράνομο πλουτισμό αλλά και των ισολογισμών της εταιρείας που είχε στην κατοχή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης έδωσε η επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία συνεδρίασε για τις προβληματικές δηλώσεις των δύο υπουργών.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή Πόθεν Έσχες έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν αν το μη δηλωθέν ποσό του 1 εκ. σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό του κ. Σταθάκη. Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε, πάντως, η αναφορά του κ. Σταθάκη ότι παρέλειψε να δηλώσει το ποσό του 1 εκ. ευρώ στην περιουσιακή δήλωσή του που αφορούσε τη χρήση του 2011 αλλά και ότι το επίμαχο ποσό εμφανίζεται στη δήλωση για τη χρήση του 2012. «Υπάρχει παράλειψη, αυτό είναι γεγονός» ανέφερε χαρακτηριστικά  πρόσωπο που μετείχε στη συνεδρίαση. Οι ορκωτοί λογιστές έλαβαν επίσης εντολή να επεκτείνουν και στα επόμενα έτη τον έλεγχο για τον κ.Σταθάκη που είχε σταματήσει στη χρήση του 2012.

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε να ελέγξει και τη βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι ισολογισμοί της πρώην εταιρείας του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, παραπέμπουν σε “μαύρα ταμεία”. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να επισυναφθεί ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας προ της κατάθεσης του πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη. Επίσης δόθηκε εντολή να ελεγχθεί και το Πόθεν Έσχες της χρήσης του 2014 του κ. Φλαμπουράρη όπου εμφανίζεται η κατοχή μετοχών. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του κ. Φλαμπουράρη δεν απαγορευόταν να κατέχει μετοχές εκείνη την περίοδο (δεν ήταν βουλευτής ή υπουργός) αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία θα έπρεπε να είχε καταγράψει το χρονικό σημείο κατά το οποίο μεταβίβασες τις μετοχές του.

Την επιτροπή Πόθεν Έσχες απασχόλησε και η υπόθεση του πρώην υφυπουργού Κοινωνικής Απασχολήσης, Παύλου Χαϊκάλη, όπου ζητήθηκε συνδρομή από την Κύπρο. Τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει θέμα υπεράκτιας εταιρείας (offshore). Ωστόσο, ο κ. Χαϊκάλης φαίνεται να εισέπραξε ποσό 30.000 ευρώ από νόμιμη εταιρεία με την οποία είχε συμβληθεί και θα διερευνηθεί αν αυτό το ποσό έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του.

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες δεν ασχολήθηκε αντίθετα με την υπόθεση του πρώην βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου αφού αυτή έχει παραπεμφθεί στους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...