22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Έλληνες σα τον Βαρουφάκη σπάνε τα νεύρα του κ. Σουλτς

Ημερομηνία:

Η δήλωση αυτή δεν έρχεται από κάποιον σε κάποιο καφενείο, αλλά από τον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Σουλτς. Ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι Έλληνες όπως Γιάνης Βαρουφάκης του σπάνε τα νεύρα και υποστήριξε ότι οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να αποδεχθούν τη “βοήθεια” που τους προσφέρει η Ευρώπη.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF για το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο Μάρτιν Σούλτς υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και σε όσους δεν συμφωνούν με τις ιδέες του. «Θέλω να πω κάτι για την ελληνική κυβέρνηση: Μερικές φορές, Έλληνες όπως ο κ. Βαρουφάκης ή κάποιος άλλος, μου σπάνε τα νεύρα», ανέφερε ο Σούλτς.

Και συνέχισε: «Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν. Εμείς έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της».

Ωστόσο, υπερασπίστηκε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν δημιούργησε η ίδια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ακόμα, τόνισε ότι βρίσκονται μόλις έξη μήνες στη διακυβέρνηση της χώρας και είναι λογικό να μην έχουν βρει τα πατήματα τους.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο Grexit, ο Σουλτς επανέλαβε ότι αυτό το σενάριο «θα οδηγούσε αυτομάτως σε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχετικά με την επικαιροποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ως εδώ», εννοώντας ότι έχει φτάσει στα όρια του, και επισήμανε πως οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να αποδεχθούν τη βοήθεια που τους προσφέρει η Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ευρωκοινοβουλίου και οι υπόλοιποι καλεσμένοι στην εκπομπή, μίλησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας και των πιστωτών της, για τα νέα μέτρα που θέλουν οι δανειστές των Αθηνών αλλά και την πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη. Θέμα της εκπομπής ήταν το μέλλον της Ευρώπης και στο πάνελ βρισκόταν και ο Γιώργος Χόνδρος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...